RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Мільйони на рахунках і автопарки: розкрито доходи скандальних суддів Києва

Загальний річний дохід всіх суддів скандального Окружного адміністративного суду Києва в 2018 році склав 39,4 мільйонів гривень з яких близько 10 мільйонів - на рахунку судді Руслана Арсірія.

Про це повідомляється в розслідуванні журналістів Bihus.Info .

Офіційна зарплата Руслана Арсірія і дохід його дружини-підприємця склав всього одну десяту частину їхнього річного доходу. Майже 9,3 млн гривень суддя отримав у спадок від своєї 73-річної матері.

Рекордсменом Руслан Арсірій виявився і за кількістю грошових активів. Разом з дружиною вони зберігають готівкою 400 тисяч доларів, що в перерахунку на національну валюту за курсом на останній день звітного року складало понад 11 млн гривень.

Раніше суддя Арсірій вже неодноразово ставав фігурантом журналістських розслідувань. Як з’ясували журналісти, на місці задекларованої ним хати на 65 кв. м в Іванковичах вже давно стоїть значно більший будинок із власними басейном та капличкою, який суддя не вносить в декларації. А у 2011-2014 роках Арсірій відвідав більше десятка закордонних курортів. Згідно його пояснень журналістам, всі ці поїздки також нібито спонсорували його батьки.

"Пощастило з родичами не лише Руслану Арсірію, а й багатом його колегам із Окружного суду. У 2015-2019 роках судді задекларували понад 17 млн грвень подарунків, переважно - від членів родин. Найщедрішою виявилася теща Кирила Гарника, яка у травні цього року подарувала своєму зятеві половину 188-метрової квартири у житловому комплексі бізнес-класу “Richmond”. Вартість подарунку склала майже 4,9 млн гривень", – повідомляється в матеріалі.

Найбільшим латифундистом Окружного адмінсуду виявився Андрій Федорчук. У власності його дружини Марії перебуває 600 тисяч кв. м землі у Вишгородському районі на Київщині. Загальна ж площа всієї задекларованої суддями ОАСКу землі склала понад 750 тисяч кв. м.

Найбагатшою на житлову нерухомість виявилася декларація судді Тетяни Балась. Разом з чоловіком вони володіють п’ятьма квартирами у Києві та приміщенням для відпочинку у Севастополі загальною площею майже 650 кв. м. У сумі ж усі судді задекларували понад 10 тисяч кв. м нерухомості.

Також на 45 суддів Окружного адміністративного суду міста Києва припадає 72 транспортних засоби. Найбільший автопарк із 5 транспортних засобів задекларував Богдан Санін. Сам суддя їздить на автомобілі Toyota Land Cruiser, а його дружина володіє яхтою Beneteau OC 37, катером Brig Eagle 645L, причепом для його транспортування і користується Mini Cooper свого батька. Ще четверо суддів, якщо вірити їх деклараціям, транспорту не мають.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", 26 липня Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Генеральна прокуратура провели обшуки в приміщенні Окружного адміністративного суду Києва.

Незабаром з'явилися деталі справи проти "всесильного" київського суду - з'ясувалося, що готуються підозри чотирьом суддям.