RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Вовча банда: з'явилися деталі справи проти "всесильного" київського суду

З'явилися деталі обшуків в приміщенні Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК), які проводять Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Генеральна прокуратура в п'ятницю, 26 липня.

Про це написав у Facebook шеф-редактор сайту "Ліга.нет" з посиланням на телеграм-канал "Котимося".

"До розслідування підключилося СБУ. Провели "негласні дії". Грубо кажучи - прослуховували і стежили. І тепер силовики - НАБУ, ГПУ і СБУ - мають намір покінчити з "всесильним ОАСК". Чи сяде Вовк (Павло, - голова ОАСК, - прим. ред.) і його компанія? Не знаю. Навряд чи. Судді суддів завжди покривають. Та й завдання швидше в тому, щоб цей "скажений принтер", що маскується під суд, пішов на ремонт", - написав він.

Уточнюється, що на даний момент готуються підозри чотирьом суддям. Зокрема, було зафіксовано факти впливу на розгляд і прийняття рішень у справах про скасування роз'яснень ЦВК, скасування рішень уряду щодо тарифів, конкурсам в ГБР, Мін'юсту, можливе скасування арешту майна колишнього президента України Віктора Януковича, по Київському патріархату. Крім того, було зафіксовано випадки впливу на суддів КСУ, вплив на суддів Апеляційного адмінсуду.

Схема ймовірного впливу, яку розслідують НАБУ та ГПУ:

Раніше в травні Окружний адміністративний суд визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку в 2016 році. Уряд оскаржив це рішення.

22 квітня цей же суд призупинив дію наказу Міністерства культури України про обов'язкове перейменування Української Православної Церкви (Московського патріархату).

Окружний адміністративний суд Києва був створений в 2004 році указом Леоніда Кучми. 30 травня 2015 року головою суду був обраний Павло Вовк, який працює в цьому суді з 2007 року. До цього він був помічником-консультантом голови Одеської національної юридичної академії, екс-народного депутата Сергія Ківалова.

Як повідомляв "Апостроф", напередодні Окружний адмінсуд Києва скасував рішення правління Національного банку України про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку "Юнисон" побіжного екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка.