RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Мережі схвилювала розповідь про незнайомку, яка збирає дані про ветеранів АТО у госпіталю в Дніпрі: фото

Біля Обласного госпіталю ветеранів війни в Дніпрі були помічені люди, які з невідомими цілями збирають персональні дані учасників бойових дій на Донбасі.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише депутат міськради Дніпра і учасник АТО Ашер-Йозеф Черкаський.

За його словами, біля входу в госпіталь до нього звернулася жінка похилого віку з блокнотом і планшетом, з питанням, чи не є він учасником бойових дій.

"Отримавши ствердну відповідь, розкриває блокнот, в якому видно довгий список ПІБ з номерами телефонів, продовжує заготовленою своїми кураторами фразою. "А Ви знаєте свої пільги? Щоб Ви хотіли отримати від держави?", - пише депутат.

Назву організації, яка збирає дані, пенсіонерка не повідомила, і документи не показала. Після пропозиції викликати поліцію, вона відразу ж покинула місце "опитування".

"Така ось спортивно-цікава соціологія, і я хочу взяти в ній посильну участь. Питання до тих, хто з такою легкістю роздає на вулиці незнайомим пенсіонеркам свої особисті дані: навіщо?!", - задає риторичне питання Черкаський.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Одесі попрощалися з лікарем Іваном Герценом, який рятував військовослужбовців в зоні проведення Операції Об'єднаних сил на Донбасі і помер від інфаркту незабаром після того, як потрапив під обстріл.