RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Глава ХОДА Світлична відкрила пам'ятник захисникам України в Харкові

У Харкові з нагоди Дня захисника вітчизни відбулося відкриття монумента, проект якого був обраний на відкритому конкурсі за участю ветеранських організацій в серпні 2018 року.

Про це повідомляється на сайті Харківської обласної держадміністрації.

Комплекс пам'ятника складається з декількох об'єктів і присвячений всім українським воїнам, загиблим на Донбасі, відстоюючи територіальну цілісність і незалежність держави. Біля відкритого пам'ятника відбувся мітинг, зустріч громадськості, волонтерів та сімей загиблих.

"Цей монумент свідчить про велику подяку всім, хто захищав і захищає - зі зброєю або без зброї - Україну. Хто живе Україною. Давайте побажаємо всім захисникам України завжди повертатися додому живими. Ми разом з вашими сім'ями і близькими кожен день віримо в вас і підтримуємо . Знайте це! Ви нас надихаєте, даєте нам сили. Спасибі захисникам України. Слава Україні!", - підкреслила глава ХОДА, оголошуючи про відкриття монумента захисникам України.

Будівельні роботи почалися в червні. Основний елемент монумента - це геометрична фігура куб. Він символізує Україну - цілісну і могутню державу, яка зазнала важких втрат - і про ці втрати буде говорити частина куба, яка відсутня. Імен загиблих на пам'ятнику немає. Однак на залізних колонах є текст - рядки твору Володимира Сосюри "Любіть Україну", а на самому кубі - напис "Герої не вмирають!".