RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

У Києві пройшов модуль STEM is FEM, де школярки шукали відповіді на питання галузі біотехнологій

У Києві пройшов конкурс від проекту STEM is FEM, де 22 українські школярки - учасниці спробували запропонувати схему створення штучних аналогів людських органів.

Переможницею конкурсу стала одеситка Наталія Снігур, яка запропонувала створити трахею зі стовбурових клітин кісткового мозку. Організатори повідомили, що для неї організують візит на найбільший польський STEM-саміт для жінок Women in Tech Perspectywy.

У 2018 році цей захід Women in Tech відвідали більше 2500 учасників з 37 країн і понад 100 спікерів. Цього року учасники зможуть почути представників Стенфордського університету, компаній Intel, Siemens, Facebook, Google, Cisco, Amazon і багатьох інших.

Друге місце дісталося Софії Хондоці з Володимирця і Єлизаветі Ситниковій з Києва. Вони отримали набори книг, присвячених науці, розвитку і дослідження миру.

"Я радий, що модуль з біотехнологій викликав такий інтерес у школярок з різних міст. Приємно бачити молодь, яка мотивована вчитися і активно використовує можливості, що з'являються. Радий, що багато батьків підтримали дочок в прагненні пройти STEM-навчання і дозволили відвідати заняття в Києві. Упевнений, проект STEM is FEM - якраз те, що потрібно Україні, щоб розвивати STEM-спеціальності і залучати до них не тільки хлопців, а й дівчат, прагнучи до гендерного балансу в галузі. Сподіваюся, дівчата, які побували на заході, зв'яжуть своє життя з технологіями і IT-індустрією", - коментує модуль один з ініціаторів проекту, керівник IT-компанії Gamingtec Сапар Карягдиїв.

У ході модуля дівчата познайомилися з фахівцями, які працюють в сфері біотехнологій та відвідали профільні установи. У генетичній лабораторії DIAGEN вони визначили власну групу крові, а в Інституті фізіології імені О.О. Богомольця НАН України дізналися про перспективні теми досліджень.

З мотиваційними промовами виступили виконуюча обов'язки міністра аграрної політики і продовольства України в 2019 році Ольга Трофімцева, засновниця страхової компанії "Арсенал Страхування" Марина Авдєєва, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Інна Метельова і міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька.

Проект STEM is FEM - освітня благодійна ініціатива популяризації STEM-спеціальностей серед дівчат. Мета проекту - мотивувати дівчат вибрати для себе професію, пов'язану з наукою і технологіями. Уже в листопаді очікується початок конкурсу на участь в освітньому модулі, присвяченому темі IT.