RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Що не так в заяві Зеленського про танки для ЗСУ: головні помилки і інфографіка

Незважаючи на недавні заяви президента України Володимира Зеленського про дефіцит виробництва української військової техніки, харківський завод ім. Малишева до 2014 року поставив ЗСУ значну кількість танків, в основному, БМ "Булат" - модернізацію танків Т-64 в кількості 85 одиниць.

Про це повідомляється в матеріалі "Апострофа": "Танки Зеленського: які питання викликав візит президента до Харкова".

Автор матеріалу уточнює, що на заводі Малишева також ремонтували пошкоджені в ході військових дій на Донбасі танки.

"Цей факт все одно не дає права стверджувати, що після 2009 року "малишевці" поставили в армію всього 1 танк. Не кажучи вже про те, що вони ремонтували пошкоджені в боях на Донбасі "Булати", відправляючи їх назад у війська", - відзначається в матеріалі.

Порівняння глави держави щодо роботи харківського заводу за часів СРСР і за період незалежності країни також не витримують критики, оскільки оборонне замовлення був значно більшим і у заводу було набагато більше коштів для нормальної роботи і випуску продукції.

"І вже зовсім некоректним виглядає порівняння українського і радянського періодів. За часів СРСР завод ім. Малишева забезпечував бронетехнікою величезну радянську армію, станом на 1990 рік, що налічує близько 64 тисяч танків різних типів. Чи варто говорити про те, що українські потреби, навіть з урахуванням війни на Донбасі, сильно відрізняються від радянських?", - пише автор.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент України Володимир Зеленський попросив уряд зібрати нараду з питання проблем на підприємствах оборонного комплексу, зокрема, заводу ім. Малишева, заявивши, що до працівників на них держава "відноситься як до худоби", не виплачуючи зарплат і не забезпечуючи гідних умов роботи. Він зазначив, що на заводі Малишева "з 2009 року один танк побудували, за радянських часів було 900 танків на рік".