RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Боротьба з корупцією на першому плані: ветеран АТО Афанасьєв прокоментував з'їзд "Слуг народу"

Боротьба з корупцією та соціальне забезпечення українських військовослужбовців мають стати пріоритетами роботи українського парламенту найближчим часом, вважають активісти.

Про це повідомив громадський діяч і журналіст, учасник АТО Олег Афанасьєв на з'їзді політичної партії "Слуга народу", передає ASPI.

Він зустрівся з депутатами Верховної Ради, поспілкувався з представниками Державної митної служби, обговорив можливі шляхи реформування судової влади з її представниками.

Він зазначив, що проблеми ведення бізнесу, корумпованість суддів в Україні виходять на перший план.

"Не дивлячись на численні скарги до Вищої Ради правосуддя, непорядні судді як і раніше проходять кваліфікаційні комісії. Я бачу це, оскільки є членом організації, що здійснює антикорупційну експертизу влади - Народної Ради протидії корупції. Така ситуація не відповідає головній меті судової реформи - привести судочинство України до європейських стандартів, оновити кадровий склад судової системи, забезпечити антикорупційний контроль, спростити судову систему для громадян і відновити довіру суспільства до судів", - сказав Афанасьєв.

Олег Афанасьєв переконаний, що питання корупції і виходу з економічної кризи вирішується не партійними з'їздами.

"Цим повинен займатися Кабінет міністрів, в уряду має бути програма дій, тому що антикорупційних та антикризових організацій у нас багато, а відповідати в результаті нікому", - сказав антикорупціонер.

Крім того, Афанасьєв зазначив, що крім набору пільг, "соціального пакета, як в Америці і Британії", ветерани бойових дій на сході України потребують індивідуального підходу до вирішення проблем.

"Хто залишився без рук, без ніг - потребує протез, передусім. Усім іншим потрібно надавати соціальну допомогу. Починаючи житловим питанням і закінчуючи забезпеченням медичною страховкою, а паралельно, звичайно, різного роду навчання, щоб ветерани мали можливість опанувати нову спеціальність", - сказав Афанасьєв.

Громадський діяч підкреслив, що домовився про співробітництво у вирішенні цих питань з депутатами Верховної Ради, і бачить у цьому безсумнівний плюс нової влади.