RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Одеська школярка вирушила на жіночий саміт до Польщі разом з STEM is FEM - бізнесмен Сергій Токарєв

Українська школярка взяла участь в найбільшому польському техсамміті для жінок завдяки перемозі в першому модулі благодійного проекту STEM is FEM.

Про це розповідає ініціатор проекту, інвестор і IT-бізнесмен Сергій Токарєв.

За його словами, 16-річна Наталія Снігур з Одеси продемонструвала найкращі знання з теми біотехнології під час освітнього модуля STEM is FEM, і отримала участь в Perspektywy Women in Tech. Це найбільший польський міжнародний STEM-саміт для жінок. У цьому році в ньому взяли участь більше 6300 учасників з 52 країн світу.

"За два дні більше 150 спікерів поділилися своїми історіями. Мені дуже запам'яталися виступи фізикині Сабріни Гонсалес Пастерскі, яку називають новим Ейнштейном, Марго Герритсен зі Стенфорда, і Жозефіни Сміт, яка очолює IT департамент у британському Amazon. За два дні я отримала дуже багато мотивації, тепер хочеться ще більше працювати для досягнення нових висот", - розповідає Наталя Снігур.

На саміті обговорювали останні тенденції світу технологій і досягнення жінок на в технологічних галузях. Наприклад, відзначили, що у компаній, які підтримують жінок на керівних позиціях, прибуток в середньому на 35% вище, ніж у тих компаній, які цього не роблять. Також обговорювали, як залучити більше жінок до сфери технологій.

"Польща займає перші позиції за процентним співвідношенням дівчат на STEM-факультетах в ЄС. Полякам є що розповісти з цього приводу і вони можуть поділитися досвідом з міжнародною спільнотою. Щоб залучити до цього тренду України, ми розпочали благодійний освітній проект STEM is FEM. Наша мета - популяризувати навчання в області математики, технологій, інженерної справи і науки серед дівчат", - вважає ініціатор проекту STEM IS FEM Сергій Токарев.

На сайті проекту триває конкурс на відбір до другого освітнього модулю по темі IT. Конкурс триватиме до 30 листопада, а взяти участь в ньому можуть дівчата зі всієї країни.