RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Скандал з перевезенням дітей в автокріслах: що відбувається в українських службах таксі

Через закон, який встановлює відповідальність водіїв за перевезення дітей в автомобілях без автокрісел, українські служби таксі не рекомендують водіям перевозити дітей.

Про це розповіли "Апострофу" пасажири і адміністратори служб таксі.

Мешканка передмістя Києва Юлія поскаржилася на труднощі з поїздкою в таксі з хворою дитиною в лікарню. "Дитині 2,5 року. Викликали через додаток таксі. Приїхав водій, подивився, що я з дитиною, а автокрісла немає, розвернувся і поїхав. Почала викликати інші служби, де є своє автокрісло. У кого-то взагалі не передбачена така опція, але в одній службі знайшлося крісло. Правда, чекати машини довелося хвилин 30, ну і за крісло довелося доплатити зверху 70 гривень до замовлення", - розповіла вона.

Такі конфліктні ситуації виникають по всій країні десятками щодня, про що свідчать опубліковані в мережі навіть відео.

Справа в тому, що більшість популярних операторів - Bolt, Uber, "Уклін" - по суті не є класичними ліцензованими службами таксі. Тому водії цих служб можуть надходити на свій розсуд і не брати пасажирів з дітьми без автокрісла.

Крім того, оператори відкрито зізнаються, що не рекомендують водіям перевозити дітей без автокрісел.

"Ми завжди рекомендуємо нашим водіям не виконувати поїздки, якщо серед пасажирів є діти до 12 років або діти, зростання яких менше 145 см (навіть в супроводі дорослих) в разі, якщо авто водія не обладнано засобами пасивної безпеки (дитячим кріслом для перевезення дітей. ми також просимо водіїв встановлювати дитяче крісло, якщо воно є в наявності у пасажирів. На даний момент немає можливості завчасно замовити автомобіль з дитячим кріслом", - розповіли в службі підтримки сервісу Bolt.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Перевезення дітей в автокріслах: чому це обернулося хаосом