RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Потрібно давати їй життя: відомий телеведучий потужно висловився про українську мову

Відомий український і в минулому російський журналіст і телеведучий Олексій Суханов пояснив, як слід ставитися до української мови.

Свою думку з цього приводу він висловив в інтерв'ю "Апострофу".

"Моя позиція була і залишається. Державну мову треба захищати, державною мовою треба спілкуватися, надихати її, надавати їй життя. Але не можна надавати цій мові життя, якщо ти спілкуєшся іншою мовою. Так, на жаль, багато-хто не виховувався українською, і це не провина людини. Але якщо сьогодні склалися такі умови, що треба підтримати не тільки Україну, але й традиції, історії, і треба удосконалювати українську, якщо людина досі не знає її добре і не спілкується рідною мовою", - заявив він.

За його словами, при цьому, нав'язувати мову або її вивчення насильно, категорично не можна.

"Російськомовних сьогодні ми не будемо повчати. Але ми можемо їм порадити. Не треба вимагати, не треба робити цього силоміць, бо мова – це щось живе. І зацікавленість людині у вивченні мови має бути її рішенням. Тобто не можна нав’язувати мову", - упевнений ведучий.

Суханов впевнений, що держава робить правильно, коли є чинне законодавство, яке вимагає, зокрема, щоб провідні на телебаченні спілкувалися виключно українською мовою.

"Держава має рацію, коли є чинне законодавство, яке вимагає, зокрема, щоб ведучі на телебаченні спілкувалися виключно українською мовою. Так чи інакше, але колись це мало бути впроваджено у житті. І крок за кроком українська входитиме у наше життя, у наш побут. Але ж знаєте, ніщо ніколи не зміниться, якщо ми не почнемо змінюватися самі, якщо не почнемо розмовляти тією мовою, яка завжди була на цій землі. Треба поважати традиції, історію і все те, що було тут до нас", - резюмував журналіст.

Детальніше про це, читайте в матеріалі "Апострофа": Нехай той сусід, який щось нав'язує Україні, йде в дупу - Олексій Суханов.