RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​Катастрофа літака МАУ: українка, яка живе в Ірані, розповіла про загиблу маму, відео

Українка Олена Арам, яка живе з сім'єю в Ірані, розповіла про загиблу матір, яка була пасажиркою літака МАУ, що розбився під Тегераном.

Про це повідомляє ТСН.

Дівчина прилетіла з Ірану на зустріч президента України Володимира Зеленського з родичами загиблих українців в авіакатастрофі. Вона прилетіла в Україну транзитом - через сусідні з Іраном країни, тому що вже тиждень в "Борисполі" не приймають літаків з Тегерана.

Олена Арам приїхала з чоловіком і чотирирічним сином. Прилетіла до Києва, щоб дочекатися тіло мами і поховати її на батьківщині.

Відзначають, що синові про смерть бабусі не сказали. Дочка сама підійшла до маленького меморіалу, який відразу після катастрофи зробили в аеропорту. Серед портретів в рамках біля свічок і фотографія Ольги Коб'юк - мами Олени.

Дівчина живе в Тегерані, а її мати Ольга жила в Києві. На новорічні свята поїхала до дочки. Ользі Коб'юк був 61 рік. Дочка сказала, що на свій вік вона не виглядала. Працювала бухгалтером, мала купу друзів, але жила для дочки та її сім'ї.

"Вона жила нами, онуком, мною, моїм чоловіком. Вона нас підтримувала у всьому", - поділилася жінка.

8 січня після новорічних свят Ольга поверталася до Києва. Олена сказала, що відпускала маму з легким серцем. Провела до реєстрації і поїхала додому, а потім відкрила стрічку новин.

"Було відчуття, що помилка, що, можливо, вижили, що вони там не загинули, що зараз подзвонять і скажуть, що це не цей літак", - згадує Олена Арам.

Нагадаємо, на зустрічі Зеленський заявив що в Ірані зараз знаходяться 10 українських фахівців, які працюють над ідентифікацією та поверненням тіл загиблих в Україну. Він зазначив, що поставив завдання повернути тіла загиблих на батьківщину якомога швидше.

Як повідомляв "Апостроф", Кабінет міністрів України виділив кошти для допомоги сім'ям загиблих членів екіпажу літака, який розбився в небі над Тегераном (Іран) 8 січня.