RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Археологи знайшли в Китаї стародавні зображення богів і чудовиськ: опубліковано фото

У руїнах стародавнього міста Шимао на території північного Китаю були виявлені десятки кам'яних статуй і барельєфів з цікавими зображеннями.

Про це повідомляє українська служба Міжнародного радіо Китаю.

Руїни Шимао знаходяться на території селища Гаоцзябао в провінції Шеньсі, на південному краї пустельного плато Ордос. Кам'яні будівлі міста були зведені приблизно в районі 2000 року до нашої ери.

Місто було оточене зовнішніми і внутрішніми кам'яними стінами, товщина яких становить в середньому 2,5 метрів. Стіни були обладнані вежами, воротами і бійницями. У місті також знаходилася велика ступінчаста піраміда. Особливістю поселення було те, що в стіни вставляли нефрит, можливо, для відлякування злих духів.

В Інституті археології провінції Шеньсі повідомили, що за останні кілька років в центрі поселення було виявлено близько 70 кам'яних зображень богів, людей, міфічних і реальних тварин, а також різних символів. На думку вчених, скульптури було виготовлено не пізніше 2000 року до нашої ери.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Китаї виявили нові фігури теракотових воїнів, які були створені 2200 років тому для захисту імператора в загробному житті.