RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

В Україні розповіли, кого Путін боїться в Криму найбільше

Президент Росії Володимир Путін намагається якомога менше згадувати анексований Крим ще й тому, що панічно боїться кримських татар.

Про це "Апострофу" розповів лідер кримсько-татарського національного руху народний депутат України Мустафа Джемілєв.

"Ми надали список. 90% заарештованих на півострові - кримські татари. Але, наскільки я знаю, Путін - категорично проти звільнення кримських татар. У нього якийсь патологічний страх перед ними. Навіть президент Туреччини Реджеп Ердоган з ним говорив з цього приводу, я, правда, не знаю, якою була відповідь. На початку лютого Ердоган приїжджає в Україну, ми плануємо зустріч з ним ", - сказав Джемілєв.

Лідер кримських татар додав, що президент Росії Володимир Путін спеціально ігнорує тему Криму. Він не згадав про півостров в посланні до Федеральних зборів, промовчав і на підсумковій прес-конференції. А під час зустрічі Нормандської четвірки, коли президент України Володимир Зеленський заговорив про Крим, Путін показово почав порпатися в паперах і робив вигляд, що не розчув.

Більше про початок підготовки "Маршу гідності", в результаті якого активісти планують зайти на територію окупованого Криму, читайте в матеріалі "Апострофа": Вже навесні ми готуємося йти на Крим - Мустафа Джемільов .

Як повідомляв "Апостроф" раніше, а включеному Криму викликати "на розмову" в ФСБ можуть навіть за лайк або коментар до публікації в інтернеті, яка не сподобалася спецслужбам.