RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

В Україні розгорівся гучний скандал через покарання військового за критику Зеленського: документ

У Збройних силах України оголосили сувору догану майору з відділу інформаційного протидії оперативного управління штабу Командування Сухопутних військ через його повідомлення в мережі з критикою президента і верховного головнокомандуючого ЗСУ Володимира Зеленського.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Еспресо".

Так, за словами журналістів, публікація майора про президента з негативним забарвленням була помічена в Командуванні Сухопутних військ, і незабаром було розпочато службове розслідування. Пізніше стало відомо про догану, також в мережі було опубліковано фото відповідного наказу з підписом командувача Сухопутних військ України Олександра Сирського.

"Внаслідок низького рівня військової дисципліни та неналежного дотримання вимог статутів Збройних Сил України офіцер ... опублікував на своїй сторінці в Facebook повідомлення негативного характеру на адресу президента України Володимира Зеленського, в якому висловив невдоволення результатами роботи президента на займаній посаді з закликом залишити займану посаду", - йдеться в наказі.

У мережі інформація про догану викликала різку критику, такі заходи користувачі соцмереж назвали "репресіями".

Як повідомляв "Апостроф", раніше військовий експерт заявляв, що після домовленостей президентів України Зеленського і РФ Путіна спроба нового розведення сил в районі "Гнутового" на маріупольському напрямі несе в собі потенційну загрозу наступу противника на чергове українське місто.