RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Українцям готують новий "сюрприз" з цінами на газ: перші подробиці

Глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв прогнозує влітку 2020 року істотне зниження ціни імпортного газу, але нагадує, що з 1 травня ціна газу буде регулюватися виключно ринком.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на інтерв'ю Андрія Коболєва "РБК-Україна".

За слова глави "Нафтогазу", ціна імпортного газу найближчим часом зміниться в меншу сторону. "Ми порадуємо споживачів, коли переглянемо ціну на лютий. Влітку ми прогнозуємо істотне падіння ціни", - зауважив він.

У той же час Андрій Коболєв нагадав, що ціна газу з 1 травня буде регулюватися виключно ринком і конкуренцією між постачальниками. "На ринкову ціну вплинути ніхто не зможе. А ось на обсяг впливати можна і потрібно", - підкреслив глава Нафтогазу і запропонував зменшити обсяг споживання як мінімум в два рази.

"У масштабах держави це означає економію на імпорті, економію у валюті, зростання ВВП, зростання економічного добробуту, більше грошей у людей на інші витрати", - вважає Коболєв.

Як повідомляв Апостроф, в Україні тарифи на центральне водопостачання і водовідведення зростуть у середньому на 15-20%, а залежати це буде від регіону