RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Екс-нардепу Чорновіл повідомили про підозру в гучній справі: подробиці

Народному депутату VIII скликання Верховної Ради Тетяні Чорновіл повідомили про підозру в перешкоджанні діяльності журналістів, мова йде про епізод, який мав місце в жовтні 2019 року.

Про це повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань.

У повідомленні бюро зазначено, що Чорновіл заважала журналісту здійснювати свою діяльність в залі суду, зокрема, вона відібрала у журналіста Дмитра Кучера телефон і зупинила відеозапис.

"Слідством встановлено, що 18 жовтня 2019 року колишній народний депутат перешкоджала роботі журналіста при висвітленні їм подій, які відбувалися в залі судового засідання. Підозрювана відібрала у працівника ЗМІ телефон і припинила здійснення відеозапису", - йдеться в повідомленні ДБР.

Якщо провину екс-депутата буде доведено, їй доведеться виплатити до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або ж її заарештують на 6 місяців і обмежать свободу пересувань на 3 роки.

Конфлікт Чорновіл і Кучера стався 18 жовтня 2019 року біля будівлі Апеляційного суду Києва, де обирали запобіжний захід для соратника екс-депутата по партії Сергія Пашинського.

"Запитав у Чорновіл про її ставлення до рішення суду, вона коротко відповіла якимось класичним висловлюванням. Я перевів камеру на Парубія, який обіймався з Пашинським, вони про щось говорили. З лівого боку стояла пані Чорновіл, яка раптом вихопила у мене телефон, щоб я не знімав. Я вирішив забрати телефон назад, адже він досить дорогий, і поки повертав, пані Чорновіл мене подряпала", - розповів сам потерпілий.

Відзначається, що підозру вручили слідчі столичного відділення ДБР.

Як повідомляв "Апостроф", раніше колишня депутат Верховної Ради Тетяна Чорновіл повідомила, що під час її затримання в будівлі Державного бюро розслідувань 28 січня після того, як вона туди без законних підстав проникла через паркан, силовики зламали їй ногу.