RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Людей масово звільнили: в Україні підписали указ про "чистки" в важливій установі, фото

Голова комісії з реорганізації Ігор Буграк 27 лютого підписав наказ про масове звільнення співробітників Державної аудиторської служби.

"Апостроф" публікує скан документа.

Одним з наслідків такої реформи може стати неможливість викриття злочинів і оборудок міністрів та чиновників Кабміну.

Нагадаємо, початок цьому покладено ще в жовтні 2019 року, Міністром Кабінету Міністрів Дмитром Дубілетом зроблено заяву щодо встановлення чисельності Держаудитслужби на рівні 400 осіб і скорочення штату на 90%.

Координація діяльності Державної аудиторської служби (чисельність 3,3 тис.працівників, з них 2,7 тис. у регіональних підрозділах) до 20 жовтня 2019 року здійснювалася безпосередньо Кабінетом Міністрів, що забезпечувало незалежний фінансовий контроль.

Постановою Кабінету Міністрів від 20 жовтня 2019 р. № 879 Державну аудиторську службу підпорядковано Міністру фінансів, чим створено можливість впливу на контролюючий орган і нівелювання об'єктивного і неупередженого прийняття нею рішень під час проведення заходів державного фінансового контролю.

За пропозицією Міністра фінансів Оксани Маркарової чисельність працівників скорочено на 30 відсотків.

На підставі пропозицій Маркарової прем’єр-міністр Олексій Гончарук підписує доручення від 20 жовтня 2019 року щодо забезпечення скорочення штатної чисельності працівників органів Держаудитслужби на 30 відсотків.

Але на цьому скорочення чисельності аудиторів не завершується. У лютому 2020 року керівником Офісу фінансового контролю без будь-якого конкурсу обирається Буграк Ігор Михайлович, першим рішенням якого стає ліквідація територіальних відділень Держаудитслужби. За поданням Маркарової вноситься пропозиція про ліквідацію та наступне скорочення чисельності. Цього разу на 85 відсотків.

Детальніше про те, які великі зміни чекають всіх українських силовиків, читайте в матеріалі "Апострофа": Силовиків України чекають великі зміни: екс-СБУшник про найцікавіші і скандальні речі.