RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

В українцях довго вбивали дух єдності: Новинський висловився про заворушення в Нових Санжарах

Необдумана політика попереднього керівництва України призвела до того, що частина суспільства агресивно реагує на подразники, одним з яких можна назвати переміщення евакуйованих з охопленої коронавірусом китайської провінції Ухань українців.

Про це заявив народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новінський в своєму блозі на сайті "Обозреватель".

За його словами, схожі епізоди спостерігалися з 2014 року на тлі ідеологічних протиріч, що підігрівалися владою, тому дивуватися хвилювань і агресії населення не слід.

"У 2014 році переселенців з Донецької та Луганської області зустрічали агресивно-прохолодно - були заклики не здавати їм квартири і будинки, не надавати їм роботу. З'явився перший дзвінок: в країні щось йде не так, і говорити про єдність українців можна хіба що умовно. у 2015-му злісний натовп готовий був позбавити кримчан електрики і води, а в 2017 вони продавлювали рішення РНБО про введення економічної блокади Донбасу. Українців подумки поділили на "правильних" і "неправильних". У 2020 році нова біда призвела вже до звірств натовпу, до розбитих автобусів і до готовності лінчувати людей тільки тому, що вони повернулися з епіцентру епідемії", - заявив він.

Вадим Новинський висловив думку, що орієнтуючись на певну частину населення влада допустила ситуацію при якій про єдність серед українців складно говорити.

"Українців занадто довго і старанно готували до роз'єднаності, вбиваючи в них дух єдності і солідарності", - підкреслив депутат.