RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Україна з 1 березня вводить нову вимогу для поїздок до Росії

З 1 березня українці не зможуть їздити в Росію за внутрішніми документами, паспортами або свідоцтвами про народження.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Для виїзду в Росії починаючи з цієї дати знадобиться закордонний паспорт.

При цьому, громадяни України, які раніше вибули за кордон за внутрішніми посвідченнями особи, зможуть повернутися за цими документами.

"Такі нововведення позитивно вплинуть на якість і швидкість прикордонного контролю. Вони дозволять запобігти використанню підробок внутрішніх паспортів і свідоцтв про народження, враховуючи низький ступінь захисту цих документів. Зменшиться ймовірність незаконно вивезених неповнолітніх українців за кордон, адже відсутність фото на свідоцтвах про народження не дозволяє встановити приналежність документа конкретної дитині ", - сказано в повідомленні.

Прикордонники розповідають, що під час оформлення особи з внутрішнім паспортом інспектор витрачає набагато більше часу, щоб внести в базу даних інформацію про людину і документі, а при оформленні особи із закордонним паспортом вся ця інформація автоматично зчитується спеціальним пристроєм.

Державна прикордонна служба рекомендує громадянам України, які після 1 березня планують перетинати російсько-український кордон, завчасно подбати про підготовку документів.

У той же час прикордонники відзначають, що "не слід розглядати це повідомлення як рекомендацію відвідати Російську Федерацію, адже український паспорт дозволяє безвізово відвідувати багато інших країн".

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Україні збираються ввести закордонний "паспорт в смартфоні", тобто електронний документ, що підтверджує особу, за яким можна буде виїхати за кордон.