RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Українців почали "розвертати" на кордоні з Росією: що важливо знати

Співробітники прикордонної служби не пропустили в РФ 15 громадян України, які намагалися виїхати з країни за внутрішніми паспортами. При цьому ще 7000 чоловік з закордонними паспортами зуміли перетнути кордон в Росію.

Про це повідомив прес-секретар Державної прикордонної служби Андрій Демченко для "Української правди".

"Майже 7000 громадян України поїхали в Росію за добу і 15 прибули на кордон із внутрішніми паспортами. Їм відмовлено в перетині кордону... Ми не бачимо великого невдоволення людей через зміну порядку поїздок. Наскільки мені відомо, навіть одна людина, яка не змогла потрапити в Росію, тому що мала внутрішній паспорт, сказала: "значить, така доля: сьогодні не зможу потрапити, але зроблю документ і поїду", - заявив спікер.

Також представник ДПСУ зазначив, що нововведення прискорили оформлення громадян на кордоні, оскільки тепер прикордонники не будуть забивати в базу даних осіб вручну - спеціальні рідери зчитують інформацію з закордонних паспортів автоматично. За його словами, тут є і елемент безпеки - закордонний паспорт важче підробити.

Андрій Демченко уточнив, що з 2013 року щорічно кількість українців, які виїжджають до Росії падає - з 6 млн осіб в 2014 році він впав до 3,9 млн в 2019.

Як повідомляв "Апостроф", з 1 березня 2020 року набула чинності постанова Кабінету міністрів України про зміну переліку документів, які необхідні для перетину кордону з Росією.