RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Зараження коронавірусом у Чернівцях: фото з лікарні і свіжі дані про ситуацію в місті

У місті Чернівці, де знаходиться перший в Україні заражений коронавірусом пацієнт, проводять додаткові санітарні заходи для мінімізації ризиків поширення вірусних інфекцій. Разом з хворим в лікарні під наглядом лікарів перебувають ще четверо осіб.

Про це повідомив на брифінгу чернівецький міський голова Олексій Каспрук.

За словами мера, в школах міста не буде оголошений карантин. Замість цього в середу, 4 березня, на першому уроці учням розкажуть, що таке коронавірус і як з ним боротися.

Крім цього, в навчальних закладах будуть посилені заходи з дезінфекції приміщень. Посилена прибирання із застосуванням миючих засобів буде проводиться в громадському транспорті.

Також на Буковині розпочала роботу цілодобова "гаряча лінія" для інформування населення щодо отримання медичної допомоги в разі появи симптомів, схожих на коронавірус COVID-19.

Хворий пацієнт знаходиться в інфекційному відділенні Чернівецької обласної клінічної лікарні. Тут є можливість ізолювати хворих відповідно до патологією, оскільки у відділенні розгорнуто палати полубоксового типу.

У Чернівецькій ОДА повідомили, що крім хворого, в самоізоляції знаходиться також його дружина, яка, за словами медиків, почувається добре. Під наглядом лікарів - четверо прикордонників, які здійснювали контроль в пункті пропуску в той день, коли інфікований мешканець Чернівців перетинав кордон.

Як повідомляв "Апостроф", після першого підтвердженого випадку зараження коронавірусів, зафіксованому в Чернівцях, в Україні планують змінити правила виклику карети швидкої допомоги.