RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​Стрілянина не припинялася майже дві години: в штабі ООС зробили термінову заяву про атаку бойовиків

У четвер, 5 березня, російські окупаційні війська в черговий раз атакували позиції українських захисників на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба ООС.

Противник обстріляв позиції ЗСУ поблизу населених пунктів Новотошківське, Орехово і Авдіївка. Окупанти використовували заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Обстріли вели в період з 09:30 до 11:00.

"Так, по українським захисникам поблизу Новотошківського російські окупанти випустили 10 мін з 120-мм мінометів. Далі ворог атакував наші позиції неподалік Орехово з артилерійських систем калібру 122 мм, а також з мінометів калібру 82 мм. У той же час з окупованого Спартака ворог вів вогонь по захисникам Авдіївки з мінометів 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а також противник застосував протитанковий ракетний комплекс", - йдеться в повідомленні.

За підтвердженими даними, пропагандисти спланували акцію з дискредитації Об'єднаних сил, сподіваючись спровокувати українські підрозділи на масовану відповідь і отримати кадри для того, щоб в подальшому звинуватити українців у порушенні Мінських домовленостей та обстрілі мирних населених пунктів.

Ворожа провокація не вдалася. Воїни ЗСУ успішними точковими вогневими ударами, застосовуючи відповідне озброєння, завдали ураження по вогневим засобам противника та дали російським окупантам гідну відсіч.

Як повідомляв "Апостроф", бойовики ДНР-ЛНР нахабно обстріляли позиції Збройних сил України в зоні ООС на Донбасі і пошкодили газопровід.