RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Як це було: волонтери нагадали фото російських морських піхотинців на Донбасі

Волонтери об'єднання Informnapalm нагадали 5 березня про розсекреченого рівно 4 роки тому російського військового, що воював на Донбасі – ним виявився військовослужбовець 61-ї бригади морської піхоти Північного флоту ВМФ РФ Микола Большаков.

Про це йдеться на сайті об'єднання, також представлені відповідні докази.

Так, вказується, що російський військовий сам опублікував в соціальних мережах фотознімки з Донбасу, а також з місця його строкової служби у с. Спутник у Мурманській області, РФ. Зазначається, що фотодоказ датований 2 березня 2016 року.

Волонтери пишуть, що його 61 підрозділ бригади морської піхоти виїхав нібито "на навчання" у Ростовську область влітку 2014 року, після чого через табір у Чортківському районі Ростовської області вдерся в Україну. Після цього Большаков опинився у Луганській області у місті Луганськ, де і робив свої фото. На знімку волонтери помітили зразок військової техніки РФ, схожий на БМД або артилерійську установку 2С9 "Нона-С". У руках військового кулемет "Утьос" з гніздом та оптичним прицілом.

В Informnapalm помітили цікавий момент, що добре характеризує підготовку російських військових, які воювали проти України на Донбасі – морський піхотинець Большаков просто забув зняти геотег на одному зі своїх фото.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у зоні проведення ООС на Донбасі був ліквідований черговий бойовик незаконних збройних формувань, найманець з Росії Євген Малаєв напрізвисько "Танк".