RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Скандал з постачанням води в Крим: місцеві жителі розповіли, як росіяни наближають катастрофу

Жителі прогнозують, якщо в найближчі пару місяців в окупованому РФ Криму не буде опадів, можливості водосховищ почнуть вичерпуватися.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на слова сімферопольців.

Люди визнають, що проблеми з водою в місті досить масштабні. Частина місцевих пояснюють це тим, що за останні роки населення кримської столиці істотно збільшилося. До окупації Сімферополь споживав в межах 90-100 тисяч "кубів" води на добу. Зараз місцева окупаційна адміністрація називає показник у 150 тисяч кубометрів води.

"Чітко стало багато заробітчан росіян. По всьому Сімферополю йде будівництво нових житлових масивів для, як ми їх називаємо, "колоністів". При цьому комунікації (дороги, водогони, каналізація) старі. Навантаження на них постійно зростає", - розповіла мешканка Київського району кримської столиці Оксана.
За її словами, міська влада замість того, щоб навести порядок з масовими забудовами і бізнесом, який витрачає багато води, довела ситуацію до ручки.
"Кажуть, що вже хочуть пустити в хід артезіанські свердловини. Такого при Україні не було, хоча кілька мікрорайонів міста довго жили з фіксованим графіком подачі води вранці і ввечері", - зазначила Оксана.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Від окупації до посухи: чи можлива в Криму гуманітарна катастрофа.