RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Робота пунктів пропуску в Україні та рейси в Італію: з'явилися скандальні подробиці

Всупереч заявам українського уряду про припинення повітряного сполучення з Італією, де лютує коронавірус, в четвер, 12 березня, полетіти з Києва в Рим не становило великих труднощів.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Факти".

Рейси до столиці Італії досі виконують такі авіакомпанії як МАУ, Alitalia і Belavia. Про обмеження на придбання квитків на наступний тиждень авіаперевізники не повідомляють. Крім того, авіалініями Sky Up і раніше можна полетіти в Неаполь і назад.

В українських авіакомпаніях стверджують, що не отримували розпоряджень від влади про скасування рейсів в італійські міста.

"Будь-яких офіційних документів про припинення авіасполучення з Італією ми поки не отримували. А в документі, який зараз розміщений на сайті Кабміну, мова йде про "можливі обмеження", там досить обтічні формулювання", - зауважила PR-менеджер авіакомпанії Sky Up Наталія Калиниченко.

У МАУ теж підтвердили, що ніяких директив від влади з приводу скасування всіх рейсів до Італії не отримували.

В Державіаслужбі кажуть, що не мають повноважень заборонити рейси в ту чи іншу країну. Для цього потрібно рішення Кабміну.

Держприкордонслужба теж не отримала від влади ніяких конкретних розпоряджень щодо того, які саме пункти пропуску на кордоні будуть закриті і коли.

За словами прес-секретаря Держприкордонслужби України Андрій Демченко, прикордонники поки тільки проводять температурний скринінг кожному, хто перетинає кордон. Дані про кількість тих, кого відправили на медобстеження, щодня з'являються на сайті Держприкордонслужби.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу в середу, 11 березня заявив, що прийнято рішення про закриття авіасполучення з Італією. Крім того, за його словами, буде закрито 170 пунктів пропуску на кордоні. На що залишилися КПП будуть організовані карантинні зони.