RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Число хворих перевалило за 10 000: фото, відео і свіжі дані про коронавірус в Італії

Коронавірус продовжує поширюватися по Італії

Коронавірус продовжує поширюватися по Італії Фото: La Repubblica

Станом на вечір 10 березня Італія залишається лідером за кількістю хворих коронавірусом - загальна цифра становить 10 149 осіб. Зараз лікування проходять 8 514 осіб. Число померлих - 631. 1 004 пацієнти одужали. По країні ходять чутки, що влада не в змозі контролювати ситуацію і заражених набагато більше. Реанімаційних ліжок і тестів на всіх не вистачає. У зв'язку з ситуацією оголошено карантин, який буде діяти з 10 березня по 3 квітня. Заборонено проведення масових заходів (навіть похорон і весілля), закриті кінотеатри, театри, тренажерні зали, дискотеки і паби, школи і ВНЗ.

"Апостроф" зібрав свіжу інформацію про ситуацію в країні на даний момент.

Вірус продовжує атакувати

За минулу добу в Італії заразилося 977 людей, 168 померло. Поки смертність в в країні від коронавірусу становить 6,2%. Нагадаємо, в країні живе близько 60 мільйонів.

Поки траєкторії розвитку епідемії в деяких європейських країнах повторюють італійську траєкторію з відставанням на 9-14 днів. Південна Корея зійшла з цієї траєкторії кілька днів тому.

Близько 23% населення Італії старше 65 років. У багатьох з них хронічні захворювання, що робить їх особливо вразливими перед коронавірусом. Серед нових хворих з підтвердженим діагнозом - глава Генштабу армії Сальваторе Фарина, який знаходиться в самоізоляції і повідомляє, що відчуває себе непогано. МОЗ Італії розповсюдив в минулі вихідні дані по смертності, де середній вік летальних випадків - 81,4 року.

14,3% - старше 90.

8,2% - від 80 до 89.

4% - від 70 до 79.

1,4% - від 60 до 69.

0,1% - від 50 до 59.

0% - від 50 до 59.

Штурм магазинів

Після оголошення карантину люди почали шикуватися в величезні черги в магазини. Італійці скуповують картоплю, печиво, молоко, цукор і борошно, а також товари з тривалим терміном зберігання. Деякі вважають, що скоро з дому не можна буде виходити навіть за їжею і вважають за краще запастися. Інші прогнозують, що в магазинах скоро почнеться дефіцит всього.

Розповідь українки Насті з Віченци

Дівчина розповіла, що карантин у дитячих садках і школах ввели ще місяць тому. Проте кожного разу його продовжували на деякий час. Зараз діти навчаються в онлайн-режимі. Школярі повинні повернутися в школу не раніше, ніж 5 квітня.

Всі працівники тепер працюють з дому. Правда, українські заробітчани залишилися на деякий час без роботи.

За словами дівчини, іноді люди приховують, що хворі. Нещодавно в Неаполі адвокат захворів на коронавірус і продовжував працювати в офісі. Через чоловіка на карантин відправили 500 осіб.

Влада закликає постійно мити руки, залишатися вдома і тримати дистанцію між людьми близько 1-2 метрів,

За словами Насті, італійці дуже налякані, але найбільше панікують пенсіонери. У Віченці навіть закрили будинок престарілих для відвідувань. Вулиці міста пустують.

Фото - 24 канал

Люди також уникають громадського транспорту.

Фото - 24 канал

Перед входом в ресторан обов'язково потрібно скористатися дезинфектором для рук.

Українці в італійських в'язницях

Станом на початок березня в тюрмах півдня Італії як засуджені або затримані перебувають 158 громадян України. З них - 131 людина засуджена і відбуває покарання, а 27 перебувають під вартою, заявили в українському МЗС.

У 2015-2018 роках на півдні Італії був заарештований 161 громадянин України за підозрою в перевезенні нелегальних мігрантів. У 2019 там затримали 32 українців, 18 - звільнили. З початку 2020 року в Італії затримали одного українського моряка.

Поради для українців

Громадянам України рекомендують в МЗС утриматися від поїздок до Італії через стрімке поширення захворювання. Українцям, які перебувають на території Італії, радять проявляти обережність і дотримуватися рекомендацій місцевих органів влади для забезпечення власної безпеки.

У разі виникнення непередбачених обставин українців просять негайно звертатися в посольство України. Номери "гарячих ліній":

Генеральне консульство України в Мілані (+39 3487 254 038).

Генеральне консульство України в Неаполі (+39 327 736 48 22).

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами