RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Сотні українців з дітьми вдалося вирватися на автобусах з Італії: фото і відео

Пасажирка одного з автобусів з українцями, які поверталися з Італії і застрягли на кордоні зі Словенією розповіла, що серед пасажирів багато дітей.

Про це повідомляє "Інформатор".

Зараз на кордоні Словенії стояїть два автобуси з українськими громадянами. Автобуси виїхали вчора з Італії в Україну, транзитом повинна була бути Словенія та Угорщина. Але о 22.00 Словенія закрила свої кордони. А перевізники приїхали до кордону о 23:00.

Пасажирка рейсу "Мілан-Київ" Юлія розповіла, що в кожному автобусі по 50 осіб, серед них є діти. Молодшій дитині - 4 роки.

"Ми вже 15 годин перебуваємо на кордоні Fernetti (Провінція Італії). Українське Посольство в Мілані не може нічим допомогти. Також зверталися в Австрійське Посольство. Кордони закриті", - говорить зневірена Юлія.

Деякі ЗМІ пишуть, що прикордонники водіям виміряли температуру, після чого сказали повертатися в Італію. Однак Юлія каже, що ні вона, ні інші пасажири не бачили, щоб водію вимірювали температуру. А пасажирам цю процедуру навіть не запропонували пройти.

Зараз, за словами українців, вони знаходяться на стоянці, звідки словенська поліція намагалася вигнати перевізників назад в Італію. Воду і їжу купують в магазині. До них вже приїжджали місцеві журналісти, знімали для телебачення Словенії.

Ніхто з пасажирів, яких 101 людина, не хоче повертатися, оскільки термін їх перебування за біометричними паспортами в країнах ЄС закінчується, а тому вони ризикують отримати депортацію і заборону на в'їзд. Багатьом просто нікуди повертатися, так як грошей на перебування в Італії у них просто не вистачить, всі хочуть додому. Автобуси в Україні виконували рейси Мілан-Київ і Барі-Херсон.

Станом на 15:00 Юлія повідомила, що поліція Словенії дала водіям і українцям півтори години покинути їх територію. Інакше будуть відправляти силою. Український консул сказав, що Україна не може допомогти.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Україні розгорівся скандал через прибуття в київський аеропорт увечері 12 березня літака з пасажирами з Італії.

Пізніше МОЗ провело експрес-тести у трьох осіб і заявило, що у них коронавірусу не виявлено.