RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Країна самогубців: як українці плюють на здоров'я ближніх, допомагаючи коронавірусу

Українці масово порушують режим карантину, а заражені коронавірусом наражають на небезпеку своїх близьких і не тільки, - такий висновок робить дипломований лікар, працівник "Інституту загальної та невідкладної хірургії НАМНУ" Гуля Сайко.

Думками і фактами на цю тему вона поділилася на сторінці в Facebook в п'ятницю 20 березня.

Сайко також наводить ряд кричущіх фактів про безвідповідальну, а часом і відверто злочинну, поведінку українців під час оголошеного в країні карантину, як захисного засобу проти поширення вірусу COVID-19.

Так працівник одного з турагентств в Житомирі, вже знаючи, що заражений на коронавірус, проте приховав цей факт і повіз чергову групу туристів в Австрію, піддаючи їх ризику зараження.

Інший випадок: киянин пройшов тестування на коронавірус в одній з приватних клінік столиці. Діагноз виявився позитивним, але керівництво клініки приховало цю інформацію, боячись, що після розголосу медзаклад закриють.

Мами з дітьми граються на дитячих майданчиках, жінка з підтвердженим діагнозом легковажно вирушає в магазин за покупками...

"Транспорт закидають камінням за відмову водія везти більше десяти чоловік", - пише автор поста. І робить повний гіркої іронії висновок, що звучить, як вирок: "Це все, що потрібно знати про наше населення країни. Саме, населення, тому що до громадян з розумінням відповідальності за себе та інших нам далеко."

Як повідомляв "Апостроф", першою жертвою коронавируса в Україні стала 71-річна пенсіонерка з Житомирської області, померла 13 березня.

Всього ж на сьогоднішній день від СOVID19 померли три людини. Раніше також повідомлялося про смерть в Чернівцях 33-річної жінки та 36-річної жінки в Івано-Франківську.

Також 19 березня в Італії, в провінції Бергамо померла ще одна наша співвітчизниця - мешканка Львівської області Галина.