RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Які шанси померти від коронавірусу: з'явилася можливість зробити "точний" розрахунок

У мережі з'явився онлайн-сервіс, який розраховує за деякими загальними показниками і спираючись на статистику, ваші шанси померти від коронавірусу.

Щоб дізнатися результат потрібно ввести свої дані на Corona Don't Panic .

Якщо ви дійсно хочете знати цю інформацію, потрібно ввести вік, стать і країну проживання.

Також потрібно відзначити наявність в анамнезі діабету, онкологічних, серцево-судинних их або хронічних респіраторних захворювань.

В окремому полі праворуч на сторінці відображаються актуальні дані по числу хворих, загиблих і тих, що видужали, а також загальний рівень смертності від коронавірусу.

Отриманий результат потім порівнюється з іншими факторами смертності, такими як природні катаклізми, авіакатастрофи або ДТП.

Так, за версією сайту, якщо ви 30-річний чоловік без "обтяжуючих факторів" і проживаєте в Україні, ймовірність потонути для вас три з гаком рази вище, ніж шанс померти від коронавірусу: 0,67% проти 0,2%.

Відзначимо, що Сorona Do not Panic скоріше гумористичний ресурс. На це вказує дисклеймер в самому верху сторінки: "Цей сайт протистоїть паніці навколо коронавірусу. Ніхто не знає ваш шанс померти від конкретної загрози, але, будь ласка, припиніть купувати туалетний папір!"

Проте результати підрахунків базуються на достовірній наукової інформації - спільному звіті місії ВООЗ і китайської влади, який містить дані про 55 924 лабораторно підтверджених випадків. Також в методику розрахунку включені дані смертності по різних країнах.

Як раніше повідомляв "Апостроф", станом на вечір 21 березня в Україні було виявлено 47 випадків захворювання коронавірусів .