RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Що буде з зарплатами медиків "швидкої" в Україні: влада дала чітку відповідь

Фельдшери та водії карет швидкої допомоги, які працюють із хворими на коронавірус, так само, як і лікарі, отримають відповідні надбавки.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

“У списку спеціальностей є зокрема і всі посади "екстренки“ - в пункті про лікарів інших спеціальностей, що зайняті лікуванням лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Однак виникло непорозуміння - мені надійшло чимало повідомлень, нібито ані фельдшерів, ані водіїв "швидкої" там немає, бо ж не прописано окремо”, - заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

З його слів, ця інформація не відповідає дійсності.

У МОЗ при цьому з посиланням на Степанова підкреслюють, що “медичні працівники швидкої допомоги включені до переліку медичних спеціальностей, яким буде збільшено оклади втричі”.

“Весь цей перелік є, але щоб уникнути непорозумінь, до наказу внесуть коригування та пропишуть це окремо. Інформація з‘явиться протягом дня на сайті МОЗ. Там будуть перераховані абсолютно всі категорії, окремо”, - сказав Степанов.

Він додав, що захист лікарів є пріоритетом, і держава буде приділяти підвищену увагу до умов, в яких працюють українські лікарі.

Як повідомляв "Апостроф", хворих коронавірусів SARS-CoV-2 в Україні планують лікувати комплексом препаратів проти малярії, ревматоїдного артриту і ВІЛ-інфекції, які показали позитивні результати в інших країнах.

Також, інфекціоніст, заслужений лікар України Ольга Голубовська розповіла про труднощі, з якими стикаються українські медики під час лікування пацієнтів з COVID-19.