RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Як влада справляється з коронавірусом та іншими топ-проблемами: цікаві результати опитування українців

48% українців вважають неуспішною діяльність влади з протидії епідемії коронавірусу, водночас 40% оцінюють її як успішну.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Крім того, 17% опитаних вважають, що влада успішна в запобіганні можливим економічним труднощам в Україні, пов'язаних з епідемією коронавірусу; 57% думають, що неуспішна.

Щодо забезпечення доступності медичних послуг для українців, лише 17% вважають, що влада успішна в цьому питанні, тоді як 70% відповіли, що неуспішна.

Кроки, які робить влада в напрямку вирішення конфлікту на Донбасі лише 12% опитаних оцінюють як успішні, а 70% - як неуспішні.

Боротьба з корупцією на вищих щаблях влади неуспішна: так думають 75% учасників дослідження, бачать успіх 10%.

Більшість українців не бачить просування в розслідуванні резонансних кримінальних справ: так думають 65% респондентів, відзначають успіх тільки 9%.

62% респондентів не бачать успіхів нової влади у справі зниження тарифів ЖКГ, 24% - бачать.

43% опитаних більшу загрозу вбачають у економічних наслідках від введення карантинних обмежень, ніж у епідемії коронавірусу; 34% більше побоюються епідемії коронавірусу в Україні; 14% не побоюються ані першого, ані другого та вважають, що ситуація нормалізується протягом 1-2 місяців.

КМІС 27 по 30 березня 2020 року методом CATI опитав 1500 респондентів на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України. Похибка вибірки з імовірністю 0,95 не перевищує 3%.

Як повідомляв "Апостроф", 2 квітня Кабінет міністрів розширив перелік дозволеної під час карантину господарської діяльності.