RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Патрульний детально розповів, як будуть карати порушників карантину в Україні

У поліції заявили, що штрафи за нехтування правилами карантину будуть застосовуватися в першу чергу до тих, хто грубо порушує закон і не реагує на заклики про його дотримання.

Коронавірус вбив 82 тисячі осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це прес-офіцер патрульної поліції Харкова Дмитро Гайдук розповів 057.ua.

На питання про те, як будуть штрафувати за порушення карантину, представник поліції відповів, що основна мета правоохоронців - працювати "на випередження".

"Наша основна мета - мінімізувати ризики захворювань і попередити порушення законодавства про карантинні заходи. Проводиться величезна робота з метою роз'яснення населенню необхідності дотримання умов карантину. Тут все просто. До осіб, які грубо порушують закон і не реагують на заклики про його дотримання, тим самим наражаючи на небезпеку себе та інших громадян, будуть застосовані відповідні заходи", - сказав Гайдук.

Прес-офіцер зазначив, що маски обов'язково носити в громадських місцях, проте поліцейські просять носити їх скрізь, оскільки "при надяганні і знятті її кожен раз перед відвідуванням громадських місць неможливо уникнути контакту рук з обличчям".

Патрульні поліцейські будуть реагувати на виклики про порушення карантину, наприклад, якщо хто-небудь повідомить про те, що в якомусь місці зібралася компанія "на шашлики".

"Буде встановлено учасників, проінформовано про цілі звернення, опитано і свідків в тому числі, і в разі чого буде складено відповідний адміністративний матеріал", - розповів Гайдук.

Також він відповів на питання про те, вигул яких тварин може вважатися достатнім приводом для прогулянки.

"У Законі України "Про захист тварин від жорстокого поводження" визначено термін домашніх тварин. Просимо з розумінням поставитися до цієї вимоги і вигулювати тих тварин, які цього дійсно потребують через свої фізіологічні потреби, а не хом'ячків", - підкреслив прес-офіцер.

Детальніше про карантин читайте в матеріалі "Апострофа": Більше двох не збиратися: що не так з посиленням карантину в Україні.