RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Вчені знайшли альтернативу масці, яка захищає від коронавірусу: фото

Вчені з англійського Манчестера розробили унікальний шарф, який може стати заміною медичним маскам.

Коронавірус вбив 82 тисячі осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Як пишуть британські ЗМІ, розробники впевнені в тому, що їх шарф набагато краще медичного засобу індивідуального захисту.

За їх словами, у таких шарфів тканина щільніше прилягає до носа і рота. Крім того, шарфи можна прати і носити заново, в той час як хірургічні маски не можна носити довше двох годин.

При цьому самою головною відмінністю даного шарфа від маски вчені вважають спеціальну хімічну оболонку тканини, з якої був зроблений аксесуар.

"До неї приклеюється вірус, що атакує людину повітряно-крапельним шляхом. Він не може пройти крізь оболонку з цими речовинами і втрачає активність. У тканинах містяться білкові компоненти, схожі на ті, що знаходяться у верхніх дихальних шляхах людини, які проходять через рот, ніс, синусові пазухи, а також дихальне горло. Ці компоненти допомагають утримувати і знешкоджувати патогени", - відзначили фахівці.

Вони кажуть, що в шарфі вірус зіткнеться з тими ж реакціями, що і в організмі. При цьому на тканині він швидко втратить активність і помре.

Як повідомляв "Апостроф", епідемія коронавірусу COVID-19 вийде на свій пік в Україні, швидше за все, ближче до кінця квітня.