RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Оманливий захист: лікарі пояснили, чому небезпечно носити рукавички проти коронавірусу

Для більш надійного захисту від інфікування коронавірусом, багато хто носить не тільки маску, але і одноразові рукавички, проте це має свої небезпеки.

Коронавірусом заражено 1,5 млн осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Носіння рукавичок здається логічним, адже коронавірус передається не тільки повітряно-крапельним шляхом, а й через доторк до заражених поверхонь, а потім до обличчя, звідки вірус потрапляє на слизові оболонки - через очі, рот або ніс.

Разом з тим, від вірусів або бактерій гумові одноразові рукавички можуть захистити тільки в дуже короткий проміжок часу. Адже матеріал, з якого вони зроблені - пористий. І чим довше їх носиш, тим імовірніше збудники хвороб проникнуть крізь них на руки.

Саме тому медики дуже ретельно дезінфікують руки відразу після зняття рукавичок. Тобто, використання рукавичок точно не замінює дезінфекції або ретельного миття рук.

Є і ще одна небезпека - в гумових рукавичках рука швидко починає пітніти. А тепле, вологе середовище є ідеальним для різного роду бактерій і вірусів.

"Припиніть носити медичні рукавички в громадських місцях. Це - гігієнічний свинство величезних масштабів", - написав у соцмережах доктор Марк Ганефельд.

"В рукавичці, у вологому і теплому просторі з радістю розмножуються бактерії. Коли знімаєш рукавички, у тебе на руках клоака, якщо їх не продезінфікувати. Я вас вітаю!", - написав лікар з міста Бремерферде на півночі Німеччини.

Також вважає і пульмонолог доктор Йенс Метьюс, який в інтерв'ю телерадіокомпанії SWR назвав гумові рукавички "розсадником мікробів".

Крім того при використанні рукавичок важлива їх правильна утилізація. Їх, як і використані маски, потрібно викидати в окремому пакеті.

Як повідомляв "Апостроф", довгожителька з Нідерландів стала найстаршою пацієнткою в світі, що видужала від COVID-19.