RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Всередині горить яскраве полум'я, яке спалює всю нечисть у тілі – міські маги про профілактику коронавірусу

Як посилити імунітет і подолати негативні установки у своїй голові

Як посилити імунітет і подолати негативні установки у своїй голові

Карантин через смертельний коронавірус дав можливість людям звернути увагу на себе і зайнятися саморозвитком. Однак він приніс і певні виклики.

Як побороти негативні установки, підвищити імунітет за допомогою візуалізації та правильно готувати профілактичні чаї та настоянки "Апострофу" розповіли молоді "міські маги" АРВЕН МЕРЕЇН (Meletharwen) та РУНГЕРД СІВ (Rungerd Siv).

- Щоб ви порадили людям, аби пережити час карантину й пандемії із найменшими втратами?

- Арвен: Хотілось би в першу чергу поговорити про методики ментального захисту. Бо зараз небезпечний не стільки сам коронавірус, як паніка довкола нього. Всі просто сходять з глузду. А якщо паніці не піддаватися, можна цей час використати і стати навпаки кращим, розумнішим, добрішим.

- Рунгерд: Люди піддаються так званим ментальним паразитам. Говорячи простою мовою, ментальний паразит - це психологічна установка. Наприклад, якась людина каже тобі: "Зараз таке на вулиці коїться! Кожен третій хворіє грипом!" Ти починаєш трохи тривожитися – на неусвідомленому рівні. Ти ще не розумієш, що відбувається. А через кілька днів у тебе випливає уже чітка установка: скрізь паніка, скрізь "трешак".

- Арвен: Або із телевізора хтось із відомих політиків розповідає, що у нас сотні тисячі і мільйони хворих на Covid-19, лікарні переповнені, а "тупа влада" не може нічого зробити. Таким чином, транслюються негативні думки, негативні установки, негативні переконання, які напряму впливають на вчинки людини. Ми називаємо їх "ментальними паразитами".

- Рунгерд: Часто люди піддаються їм неусвідомлено. Усвідомлений підхід допоможе позбутися їх. Перший крок - відслідковувати свої думки. Наприклад, почув по радіо, що постійно хворіють старі люди, з'явилася думка: "Напевно, наступним буду я". Другий крок – поставити питання: "Чому це зі мною стається, чому у мене виникають такі думки?". Третій крок – знайти джерело – зазвичай, це люди з найближчого оточення, ЗМІ, авторитети – і уникати його.

- Арвен: Можна спробувати перемкнутися на позитив. Якщо переслідують думки типу "ми всі захворіємо і помремо", можна замінити їх на іншу - "я буду уникати хворих людей, я буду вивчати, як коронавірус поширюється, я буду зміцнювати свій імунітет, і нічого зі мною не станеться". Але слід пам'ятати, що негативні установки мають схильність повертатися, вони дуже "вперті". Слід додати, що негативну установку можна підчепити навіть під час сну. Вони зараз літають "у повітрі", у спільному енергополі, людям передається спільна напруга.

- Чи є якийсь спосіб захиститися від "ментального паразита"?

- Рунгерд: Найпростіший спосіб – це дати собі установку: "Ніхто не завдасть мені шкоди своїм впливом". Варто наголосити, що це не афірмація. Афірмацію треба читати регулярно. А це одноразова дія – дав собі чітко, твердо установку, далі ти її уже не повторюєш – вона уже працює на тебе.

Але тут все вирішує довіра до себе. Якщо у людини немає довіри до себе, то їй така установка не допоможе. У такому випадку треба отримувати установку від авторитетів – коли люди, які стоять "вище", кажуть: "Із тобою буде все гаразд, ти не заразишся".

- Арвен: Уявімо собі людину, яка сидить із тремтячими і спітнілими руками і постійно повторює: "Я не заражуся, я не заражуся". А сам із кожним словом все більше нервує – і в результаті отримує нервовий зрив, а не захист.

Фото: Getty images

Хотілось би наголосити, що зараз всі сидять по домівках, і у людей випливає багато негативних установок. Зараз якраз хороший час, аби їх відслідковувати і викорінити.

- Зараз є інша крайність – деякі люди недооцінюють або спростовують небезпеку від коронавірусу. Наводять дані статистики про СНІД, туберкульоз тощо. Це може ослабити людину?

- Рунгерд: Це теж "ментальний вірус", який навіює легковажність. "Помремо – то помремо, а ні – будемо жити".В таких випадках треба давати собі установку: "Якби там не було, я все рівно буду жити і буду розвиватися".

- Арвен: Навіюють цілковитий "пофігізм". Недавно бачив відео, яке записав один відомий сучасний український поет. Там він в дуже експресивній формі заявив, що коронавірус – це масовий фейк, що держава це спеціально придумала для того, щоб обмежити свободу, і за кілька місяців менти у масках будуть вриватися до нас у квартири. Це накручування паніки, але з іншого боку.

- Тож, чим би ви рекомендували зайнятися на карантині?

- Рунгерд: Найперше – зайнятися самим собою. Зараз люди опинилися в ізоляції один від одного не просто так. Бувають люди, які займаються виключно усіма проблемами світу, але не своїми. А бувають люди, які беруть і навмисно "забивають" на себе, хоч іншим також не допомагають. Тому карантин і створений, аби примусити людей думати – а що відбувається зі мною, а не з кимось.

- Арвен: Розібратися нарешті у своїх комплексах, прочитати нарешті книги, які давно хочеш, послухати музику, яку давно збирався, пограти на інструментах, на які завжди бракувало можливостей. А коли хоч трохи з цим розберетесь – зайнятися онлайн-курсами та знайти віддалену роботу.

- А йога і медитація?

- Рунгерд: Чудово! Це саме те! Але ще важливо, з якою метою це робити. З одного боку, йога чудово прокачує тіло. А з іншого боку, обидві техніки прокачують мозок, бо люди просто вчаться розслаблятися. У нас зараз такий темп життя, що люди просто не мають на це можливості. Медитація допомагає не просто розслабитися, а й пізнати себе краще, взаємодію із цим світом, зрозуміти, чого людина хоче насправді. Причому, ці техніки розслаблення не мають "відхідняків", на відміну від алкоголю чи інших засобів.

- Які тоді продукти допоможуть протистояти коронавірусу?

- Арвен: Імбир, кориця, лимон, куркума, гвоздика, журавлина, малина, смородина, агрус. Ожина - дуже потужна.

- Рунгерд: Причому ягоди підійдуть і сушені, і морожені. Головне, коли обираєте сушені, дивитися, аби вони не були підфарбовані. Ягоди краще їсти на голодний шлунок і не мішати різні види, їсти кожен окремо. Перерва повинна бути десь близько 15 хвилин між різними видами – тоді вони будуть краще засвоюватися.

Фото: pixabay.com

- На імбир і лимон, до речі, нещодавно був шалений ажіотаж – хтось пустив чутку, що вони допомагають знищити коронавірус. Чи дійсно це такий чудодійний засіб?

- Арвен: Це профілактичні засоби. Взагалі, наголошу, що все, про що ми говоримо – це профілактичні засоби, і вони не є ліками від коронавірусу. У жодному разі не можна покладатися лише на них, і якщо людина відчуває симптоми хвороби, вона обов'язково повинна звернутися до лікаря.

Імбир дуже сильно зміцнює імунітет. Але коронавірус він не знищує. Хоча Covid-19- це не ВІЛ, тому достатньо міцний імунітет здатен його подолати.

- Знаю, що під час застуди не рекомендують споживати м'ясо і цукор, бо вони надто виснажують організм. На вашу думку, потрібно себе обмежувати в чомусь на час епідемії?

- Рунгерд: Варто відмовитися від усіх продуктів, які містять бактерії бродіння. Кисломолочні продукти, хліб на дріжджах, пиво – те, що переброджує. Вони провокують захворювання зсередини – трохи знижують імунітет, і вірус стає для такої людини більш небезпечним.

Краще відмовитися від червоного м'яса, печінки, інших внутрішніх органів тварин. Ця їжа важка, вона направляє енергію організму у шлунок. А організм повинен займатися собою, а не лише певною своєю частиною – бо імунітет може теж упасти. Тим, хто не може взагалі жити без м'яса, краще почати їсти індичок, курей, перепілок. Рибу також прийнятно їсти.

- Що ще може бути профілактикою проти коронавірусу?

- Арвен: Я думаю, можна розповісти про енергетичний захист. У тій формі, у якій він дійсно буде робочим.
Енергетичні практики бувають різними, але основа у них одна – візуалізація. Особисто мені допомагає візуалізація вогню у своєму тілі. Можна уявити, що всередині горить яскраве полум'я, яке спалює чорні плями - всю нечисть у тілі. Цей внутрішній вогонь допомагає в укріпленні імунітету.

- Як правильно займатися візуалізацією?

- Арвен: Треба розслабитися й увійти в стан, подібний до медитативного, трансового. Свідомість має бути розслабленою, але при цьому здатною до концентрації на кількох об'єктах.

- Рунгерд: Очистити свідомість, аби нічого не відволікало.

- Арвен: А після цього треба почати уявляти собі різні образи. Наприклад, образ вогню допоможе очистити організм й укріпити імунітет. Образ води, яка тече через тебе, допоможе вивести різні "шлаки" з організму.

Фото: Getty images

- Які повинні бути відчуття під час візуалізації?

- Рунгерд: Коли уявляєш вогонь – жар із середини. А коли воду – навпаки – розслаблення, заспокоєння.

- Скільки часу у день треба цим займатися?

- Арвен: Я сказав би – як зручно, опиратися на власні відчуття. Я раджу хоча б 10 хвилин на день це робити. Я візуалізую протягом кількох годин, бо це можна робити навіть у процесі роботи чи іншої діяльності. Все рівно про щось весь час думаємо. Тоді чому б замість панічних думок про "ми всі помремо", не уявляти собі корисні речі?

- Знаю, що ви робите різні трав'яні настоянки і чаї. Які з них будуть найбільш корисні при епідемії коронавірусу?

- Рунгерд: Серед чаїв найкориснішим є матча-чай. Він набагато потужніший за звичайний, виконує роль такого собі чистильника організму. Він вбирає в себе все негативне, як активоване вугілля, лише природне. І на відміну від активованого вугілля, у нього немає побічних ефектів.

На друге місце я б поставила каркаде. Він має здатність підвищувати імунітет, як і імбир. На третьому місці – зелений чай. Він не такий інтенсивний, як матча-чай, але теж вичищає все зайве із організму і підвищує імунітет.

- А із трав'яних чаїв?

- Арвен: Серед трав, які підійдуть – ромашка, м'ята, меліса, шавлія і розмарин. Це заспокійливі трави, які допоможуть не відчувати негативу. Також у невеликих кількостях можна використовувати лаванду. До чаїв і настоянок можна додавати ягоди. Якщо до чаю додати наприклад, шипшину, він буде краще сприяти імунітету.

Із коріння та спецій – в першу чергу імбир, тому що він потужний імуностимулятор, очисник організму, сам знищує бактерії і віруси. До нього можна додати гвоздику і корицю. Гвоздика – теж дуже потужний імуностимулятор, а кориця посилює всі системи організму, пришвидшує метаболізм, стимулює виведення шкідливих сполук із організму і посилює імунітет.

Фото: Getty images

- Чим чай відрізняється від настоянки?

- Арвен: Чай заварюється гарячою водою, а настоянка настоюється або на теплій, або взагалі на холодній воді, і цей процес набагато довше, ніж у чаю. Якщо чай заварюють від 5 до 20 хвилин, то настоянку можна тримати цілий день. Відповідно, екстракція у неї буде більш повною. Ефект від настоянки буде не таким швидким, як від чаю, але більш стабільним.

- Чи можна передавати якісь емоційні заряди настоянкам і чаю?

- Арвен: Звичайно, можна. Поки ти заварюєш чай – від того моменту, коли наливаєш воду у чайник і засипаєш трави чи чайний лист – варто тримати мозок повністю очищеним, не допускати жодної думки про скандали, епідемії, паніку. Треба тримати в голові образ того, що твій чай має робити. Якщо ти хочеш, щоб він приносив тобі задоволення, можна візуалізувати золотисте сонце з зеленими орнаментами. Якщо хочеш, щоб він посилював сексуальну енергію, можна візуалізувати червоне серце у вогні. Якщо хочеш підтримати імунітет – візуалізуй теплий спокійний вогонь, який розливається по всьому організму і випалює все непотрібне. Якщо немає здатності сильно концентруватися, краще заварювати чай, коли ніхто не відволікає.

- Рунгерд: Також чаї з певною установкою не можна у жодному разі заварювати окропом – інакше це буде неробочий чай. Вода має бути гарячою – 60-70 градусів, але не киплячою.

- Насамкінець, що ви могли б порадити читачам?

Рунгерд: Не варто піддаватися паніці, але й легковажно ставитися до нинішньої ситуації не треба. Якщо хтось починає вам скаржитися на роботу, родину, то варто замислитися – чому я маю допомагати цій людині, якщо я навіть сам із собою не розібрався. Але можна допомагати людям похилого віку, медикам – це те, що об'єднує людей, і це хороша річ.

І маю ще одну засторогу – не брати участі в масових медитаціях. Бо люди об'єднуються з незнайомими людьми, які абсолютно нічого один про одного не знають. Ти не знаєш, що у людини болить, як воно проявлено, але торкаєшся свідомості цієї людини – і на тебе це теж впливає, бо твоя свідомість відкрита для всіх. Це дуже хороша практика для вузького кола перевірених людей, але якщо це медитація на 50 осіб, і у тебе є сили, то після цієї практики їх у тебе не буде.

Читайте також

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян

Великодня хода: яка погода буде у святкові вихідні

У Великодні вихідні погода в Україні буде помірною - сильна спека спаде, і в багатьох областях пройдуть дощі, місцями грози

Автівки підскочать в ціні? Депутати придумали покращення для українців

Торгівля вживаними автомобілями в Україні через автосалони допоможе спростити процедури, але машини швидше за все подорожчають