RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

​Українка розповіла про обурливі умови обсервації в санаторії під Києвом: відео

Туристів-українців з Об'єднаних Арабських Еміратів помістили на обсервацію в жахливих умовах.

Європа послаблює карантин, а США пройшли пік: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні і світі (оновлюється)

Про це на Facebook-сторінці написала Яніна Єрошкіна, мама неповнолітньої дівчинки, яка прилетіла з ОАЕ і була змушена відправиться на обсервацію.

Рейс прилетів до Києва 10 квітня, а всіх людей відправили в санаторій міста Ворзель. Для охорони поставили бійців Нацгвардії.

За словами Єрошкіної, умови в санаторії моторошні: в камерах холодно, теплих речей у туристів з південної країни немає. Також погане ставлення до людей. За перебування вимагають оплату, яку не можна розділити на частини - всю суму треба заплатити відразу (6 тисяч гривень за двомісний номер).

Як уточнила мама туристки, передавати родичам з їжі дозволяють тільки воду, соки, цукерки і печиво. Саме харчування в санаторії платне. Пляшка води коштує 40 гривень. Крім того, не можуть близькі передати і медикаменти.

"У сусідів по камері, в даному корпусі санаторію, у молодої людини був приступ астми. Дівчина вибігла з криками викликати швидку. Ніхто з Нацгвардійців не відреагував. Вона сказала, що якщо буде другий напад, він може не вижити. Так як у нього хвороба Чарга-Стросса. "Швидку" так ніхто і не викликав. У корпусі нікого немає, крім пасажирів цього рейсу", - зазначила Єрошкіна.

Вона підсумувала, що на обсервації людей вважають за сміття. А сама ситуація серйозно турбує і обурює.

Як повідомляв "Апостроф", Верховна Рада законодавчо визначила значення термінів "обсервация" і "самоізоляція": відповідний законопроект №3320 парламент прийняв 13 квітня.