RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

6 жовтня

Всі новини

Що не можна робити на Великдень: список головних заборон

19 квітня православні віруючі в Україні відзначатимуть одне з головних свят року - Світле Христове Воскресіння або ж Великдень.

Зі святом Пасхи пов'язано безліч приємних святкових традицій і ритуалів, проте існує і ряд досить суворих заборон.

Зокрема, на Великдень не можна займатися домашньою працею - прибирати в будинку, працювати по городу, шити, в'язати, рубати дрова і так далі.

Головна мета святкування Великодня - нагадування про воскресіння Ісуса Христа, духовне очищення і просвітлення, тому, природно, в цей день бажано не думати про погане, сваритися, бажати людям зла, брехати і лаятися.

Не бажано також шумно святкувати Великдень, особливо в умовах карантину. Краще не заважати іншим радіти цьому світлому дню і відсвяткувати в тихій і спокійній обстановці, в колі сім'ї.

Вважається, що на Великдень не можна відвідувати кладовище і проводити панахиди. Для цього є інші спеціальні поминальні дні.

І само собою, головна заборона на Великдень у 2020 році стосується карантинних заходів. Всіх прихожан просять утриматися від персонального відвідування храму через небезпеку коронавірусу. Богослужіння будуть транслюватися онлайн, а святкову їжу представники церков пропонують освятити особистої молитвою вдома.

Детальніше про свято читайте в матеріалі "Апострофа": Великдень 2020: традиції і головні заборони на свято.