RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Митрополит Онуфрій і керуючий справами УПЦ здорові і готуються до великодніх богослужінь

Предстоятель Української Православної Церкви митрополит Онуфрій і керуючий справами УПЦ митрополит Антоній здорові і проведуть великодні богослужіння в храмах Києва. На даний момент вони готуються до святкової Літургії і зустрічі Світлого Христового Воскресіння.

Про це повідомляє прес-служба УПЦ.

Митрополит Онуфрій знаходиться в доброму здоров'ї, гарному самопочутті, не має будь-яких симптомів вірусних захворювань. Він проведе Великодню літургію в ніч на 19 квітня в своїй резиденції в Свято-Пантелеймонівському монастирі Феофанії, де проводить богослужіння протягом всього Великого Посту. Такі запобіжні заходи пов'язані з карантинними обмеженнями і спрямовані на уникнення скупчення великої кількості прихожан, які бажають бути присутніми на Великодній Літургії на чолі з предстоятелем УПЦ. Раніше в своєму відеозверненні Блаженніший закликав віруючих ретельно дотримуватися умов карантину.

Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич) у Великодню ніч очолить богослужіння в одному з храмів Києво-Печерської Лаври. У своєму суботньому святковому відеозверненні до віруючих митрополит Антоній підтвердив, що здоровий, почувається добре і перебуває в своїй келії в Києво-Печерській Лаврі.

"Всі ми сьогодні готуємося до Пасхи Христової і духовно, і тілесно, і я теж готуюся: перебуваю в своїй келії в Києво-Печерській Лаврі і сподіваюся сьогодні служити нічну літургію в одному з храмів нашої Лаври. А зараз готуюся до освячення великодніх кошиків. Бажаю і всім вам, дорогі брати і сестри, не сумувати, бо Христос воскрес заради спасіння кожної людини. Пасхальна радість хай буде тією серцевиною, яка дасть нам сили боротися за своє життя і перемагати хвороби та віруси. З наступаючим Великоднем!", - сказав митрополит.

Під час Великодньої літургії обидва митрополита піднесуть особливі молитви про припинення коронавірусної епідемії в Україні. Увечері 18 квітня в Україну прибуде Благодатний Вогонь спеціальним чартерним авіарейсом, який традиційно щороку з благословення митрополита Онуфрія відправляє в Єрусалим Вадим Новинський.

Після 20:00 представники єпархій та віруючі УПЦ зможуть запалити свічки від лампадки з Благодатним Вогнем в Свято-Воскресенському (афганському) храмі Києва, в якому вже вжито необхідних заходів для того, щоб роздача Вогню відбувалася з дотриманням безпечної дистанції меду віруючими і належних заходів безпеки.