RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Місця в лікарні закінчуються: лікар з Києва зробила тривожну заяву про "битву" з коронавірусом, фото

В інфекційних відділеннях лікарень Києва вже починають закінчуватися місця через надходження хворих з ускладненнями від коронавірусу.

Європа починає тестувати вакцину: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це заявила головний лікар Олександрівської лікарні в Києві Людмила Антоненко.

"Карантин продовжено. І не дарма! Місця в інфекційних відділеннях закінчуються. Станом на 22 квітня в Олександрівській клінічній лікарні м.Києва в інфекційних відділеннях перебуває 88 пацієнтів, з них - 76 з підтвердженим коронавірусом, 80 - з пневмонією, 6 - в реанімації, всі на кисневій підтримці, на ШВЛ немає", - пише лікар.

Також вона повідомила, що в лікарні готуються додаткові резервні місця. Лікарі, за її словами, забезпечені необхідними засобами захисту.

"Сьогодні лікарня отримала від меценатів капсулу - це портативна ізольована мобільна палата. Вона герметична, має кисневу маску, вбудовані рукавиці, що дозволяє робити необхідні маніпуляції без контакту з хворим. Така капсула дає змогу переміщати пацієнта із коронавірусом в межах корпусів лікарні на обстеження, не наражаючи оточуючих на небезпеку", - зазначає Антоненко.

Як раніше повідомляв "Апостроф", лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська заявила, що пік захворювання на коронавірус все ще попереду, а Україну поки "рятує" велика кількість ліжок в інфекційних відділеннях.