RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

6 жовтня

5 жовтня

Всі новини

Коли в Україні відкриють метро: названо чітку умову

Кабінет міністрів опублікував план виходу України з карантину, який має на увазі, в тому рахунку, відновлення роботи метро, однак для цього повинні дотримуватися певні умови.

Більшість країн ще чекає пік пандемії: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

План Кабміну передбачає кілька етапів послаблення карантинних обмежень. Спочатку метрополітен збираються відкрити тільки для спецперевезень, це станеться на третьому етапі, коли будуть відкриті ТРЦ, ресторани і буде запущено міжміське сполучення в межах області. Однак цей етап плану вступить в дію тільки після того, як кількість тих, що вилікувалися, буде протягом 10 днів перевищувати число нових заражених мінімум в два рази.

Повноцінне відкриття метро заплановано на четвертий етап, коли осередки захворювання в Україні будуть взяті під контроль, а кількість нових не зв'язаних між собою випадків в межах області буде не перевищувати 5 осіб (теж протягом десяти днів).

Як повідомляв "Апостроф", почати реалізацію плану збираються 11 травня (з першого етапу), однак тільки в тому випадку, якщо епідеміологічна ситуація в країні буде дозволяти це зробити.