RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Може бути небезпечно: в ВООЗ різко розкритикували ідею "коронавірусних" паспортів

Всесвітня організація охорони здоров'я проти видачі так званих "паспортів імунітету" особам, які перенесли коронавірус.

Ослаблення карантину і загроза для нових регіонів: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це йдеться в заяві ВООЗ.

Як відзначили в ВООЗ, уряди деяких країн вважають, що виявлення антитіл до COVID-19 може бути підставою для видачі імунного паспорта. Він дозволив би людям подорожувати або повернутися на роботу, адже вони захищені від повторного зараження.

Разом з тим, на даний момент немає доказів того, що люди, які одужали від COVID-19 і мають антитіла, захищені від повторного інфікування.

"Люди, які вважають, що у них є імунітет до інфекції, тому що вони отримали позитивний результат тесту, можуть ігнорувати рекомендації. Таким чином, використання таких сертифікатів може збільшити ризики подальшої передачі вірусу", - застерегли в ВООЗ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше виконавчий директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я Майкл Райан заявив, що вчені поки не вивчили коронавірус настільки, щоб зрозуміти, чи виробляється у людини, яка перехворіла, імунітет до COVID-19.