RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Названо нові важкі симптоми коронавірусу

Вчені виявили нові симптоми коронавірусу COVID-19, крім кашлю, сильної задишки і високої температури.

Про це повідомляють на сайті американського Центру з контролю і профілактики захворювань (CDC).

Виходячи з нових даних, до переліку симптомів коронавірусу медики додали утруднене дихання, безперервний біль в грудях, сплутаність свідомості і ціаноз (синюшне забарвлення шкіри і слизових оболонок).

Список розширили після того, як лікарі в різних американських штатах почали розповідати на що скаржилися їх пацієнти. Заражені досить часто говорили про раніше невідомі симптомах коронавірусу. Лікарі закликали CDC включити їх в цей список.

За словами доктора Джеймса Денні, виконавчого віце-президента і генерального директора Американської академії отоларингології, люди з новими симптомами зі списку повинні бути протестовані на COVID-19.

Також медик зазначив, що близько 40% з 56 тисяч заражених вірусом пацієнтів заявили, що відчувають втому, майже 14% сказали, що у них болить голова, і близько 12% говорили про безперервну лихоманку.

Нагадаємо, що головні симптоми коронавірусу: озноб, відчуття втоми, біль в м'язах, головний біль, болі в горлі, втрата нюху.

Як повідомляв "Апостроф", вчені перервали дослідження, в якому використовували протималярійний препарат хлорохін для лікування COVID-19.