RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Під Києвом чиновники намагаються відібрати "дитячі" гроші у вдови героя АТО: гучні деталі скандалу

У Київській області чиновники вимагають у вдови героя АТО повернути квартиру для дітей, на яку держава видала гроші.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання OBOZREVATEL.

Історія сталася в Тетіївському районі. Управління соціального захисту населення Тетіївської райдержадміністрації вимагають у жінки повернути майже 700 тисяч гривень. Ця сума була отримана на покупку квартири для трьох дітей, у яких на війні на Донбасі загинув батько Олександр Сидоренко.

Вдова Олена Сидоренко за отримані гроші хотіла придбати житлоплощу в Києві. На це були вагомі причини: у сина проблеми зі здоров'ям, і йому потрібні басейн, різні процедури в реабілітаційному центрі. Вкладатися вирішила в будівництво будинку компанією "Укрбуд", так радили друзі. А постановою Кабміну для покупки житла було виділено термін два роки.

Олена підписала договір про інвестування в квартиру в житловому комплексі "Чарівне місто", з її спецрахунку забудовнику було перераховано державні кошти, а також її особисті (додала з тих грошей, які їй виплатили після загибелі чоловіка).

Однак з будівництвом почалися проблеми. Компанія "Укрбуд" не здавала під житло будинку, також і в цей список потрапив ЖК "Чарівне місто". А тим часом минав термін на покупку квартири, чиновники вимагали документи про її придбання. Виділені кошти державою чиновники почали вимагати назад.

"Я їм пояснювала, що квартира практично готова, чекаємо здачі будинку. Як же мені вимагати від забудовника повернення коштів? Сума немаленька, але там, крім державних, є і мої особисті. Я все вклала заради блага дітей! До того ж за цей період інфляція і т.д. і все разом означало втратити надію на переїзд і, відповідно, надати необхідну допомогу молодшій дитині. Але чиновники мене не чули. А потім я дізналася, що вони подали в суд", - розповіла Олена.

Зараз справою Олени Сидоренко зайнявся адвокат Микола Янковий.

"Шанси однозначно є. Нами було подано заперечення на позов, і виходячи з тих аргументів, з тієї позиції, яку ми подали і сформували - закон на нашому боці", - сказав правозахисник.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві біля адміністрації президента України Володимира Зеленського вдова загиблого українського військовослужбовця на Донбасі влаштувала одиночний пікет з емоційним зверненням.