RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Бойовик ДНР, який убив українського школяра, знайшов собі тепле місце в Криму: фото

Колишній командир батальйону бойовиків так званої ДНР "Керч" Вадим Погодін, якого в 2017 році разом з подільниками засудили до довічного ув'язнення за звинуваченням у вбивстві 16-річного школяра з Краматорська Степана Чубенка, ремонтує дороги в анексованому Севастополі.

Про це повідомляє "Цензор.НЕТ".

Погодін з'являється в сюжеті про реставрацію однієї з центральних вулиць окупованого Севастополя: на відео "т.в.о. губернатора Михайлу Развожаєву" показують результати робіт, а Погодін постійно з'являється в кадрі, щось показуючи і коментуючи.

Пізніше він з'явився в ефірі передачі, присвяченій ремонту вулиці Великій Морській, де його представляють як замдиректора компанії "Технології та реставрації".

Нагадаємо, 16-річний Степан Чубенко зник 23 липня 2014 року на залізничному вокзалі в Донецьку, після того як приїхав з Києва на шляху до Краматорська. 6 жовтня було знайдено його тіло.

Досудове розслідування встановило, що 28 липня 2014 року троє жителів Донецької області в селі Горбачова-Михайлівка Пролетарського району Донецька з вогнепальної зброї вбили хлопця. Були названі підозрювані у вбивстві - Юрій Москальов, Максим Сухомлинов і Вадим Погодін.

Погодіна 20 червня 2017 року Ялті заарештували за запитом України і рішенням суду заарештували на 40 діб. 21 липня Генеральна прокуратура України звернулася в прокуратуру РФ із запитом про видачу Погодіна. Однак уже 30 липня стало відомо, що окупанти в Криму звільнили вбивцю школяра.

Як повідомляв "Апостроф", українські військові показали на фото приклад того, як бойовики на окупованому Донбасі прикриваються жінками і дітьми.