RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Система бере реванш: Деканоїдзе жорстко відреагувала на звинувачення Геращенка

Колишня глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе відреагувала на слова Антон Геращенко про провал реформи через неї.

Про це вона розповіла "Апостроф TV".

думала, що існує дно, але виявляється, що дна немає. Звинувачувати людину в провалі реформи, яка вже 5 років не є главою Нацполіції - вище моїх слів. Найголовніше не я, а які відповіді отримає українське суспільство. Найголовніше - що зробить система, яка так себе показала не з дуже хорошого боку. Мене дивує реакція українських чиновників, що Деканоїдзе винна чи що хтось винен, що все погано. Але ніхто не говорить, що далі", - заявила екс-керівниця поліції.

За словами колишньої глави Нацполіції, після її відставки реформу не продовжували, а просто спостерігали, як стара система бере реванш. Понад 93% звільнених колишніх міліціонерів і не тих, хто не пройшов атестацію, повернулися до лав реформованої поліції.

"Якщо немає верховної права, якщо немає честної поліції, прокуратури та судової системи, тоді розвиток країни та демократії взагалі неможливий. Реформаторів не люблять. Бо стара система, яка займається реваншизмом - вона знову працює. Питання у тому - що вони зробили, щоб реформа не розвалилася. 93% співробітників поліції відновились через суди. Що вони робили, щоб це не сталось? Вони нічого не робили", - сказала Хатія.

Як повідомляв "Апостроф", в Івано-Франківську поліцейські принижували підлітків, яких затримали на вулиці нібито за бійку.

Пізніше стало відомо, що "копи" отримали по заслугах за скоєне: двоє звільнені з лав поліції, ще троє - притягнуто до дисциплінарної відповідальності.