RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Під Офісом генпрокурора пройшов мітинг проти наркобізнесу росіянина Щипцова - ЗМІ

У понеділок, 21 червня, під будівлею Офісу Генерального прокурора пройшов мітинг проти поширення наркотиків з боку мережі Олександра Щипцова, яка працює в Україні.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу "Прямий".

Як повідомляє "Антикор", Україна стала центром виготовлення і розповсюдження сильнодіючих психотропних і наркотичних речовин на всьому пострадянському просторі з 2016 року. Саме тоді громадянин РФ Олександр Щипцов переїхав в Україну. На той момент його вже переслідував Інтерпол, згідно з даними слідства, він є керівником наркокартелю.

"В Україні Щипцов отримав незаконно громадянство і два паспорти громадянина України на різні прізвища - Яшин Олександр Юрійович (як уродженець РФ) і Печерський Олександр Костянтинович (як уродженець Молдови). Також різні ідентифікаційні номери. Мережа наркоторговця Щипцова налічує більше тисячі кур'єрів і інших співробітників по всій Україні і за її межами. З них 80% це неповнолітні підлітки 15-18 років, які виконують роботу кур'єрів", - відзначають автори статті.

За даними видання, поширення "товару" відбувається в інтернеті, за допомогою соцмереж і месенджерів. В тому числі, задіяні інтернет-сайти з продажу наркотичних засобів на території РФ, такі як "Нарікела" (Волгоград), "Елітшоп" (Перм), "Бакс" (Краснодар), "Кайфорай" (Кіров), "Леда" (Самара), "Зара", "Сусід" (Новосибірськ), "Тітіфрутті" (Омськ), "Лайм" (Воронеж), "Медуза" (Єкатеринбург), "Мозаїка" (Набережні Челни) і інші. Сайти періодично змінюються і проходять технічні перенастроювання з метою приховування їх від правоохоронних органів.

"На сьогоднішній день існує інформація, що Щипцов Олександр намагається видалити себе з бази даних Інтерполу щодо осіб, оголошених в міжнародний розшук. Щипцов передав особисті документи для перетину державного кордону з Росією, іншій підставній особі, щоб офіційно мати статус затриманого, забезпечити вільне перебування в Україні з підробленими документами та продовжувати незаконну діяльність", - сказано в статті.