RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Глава ЦОЗ "Укрзалізниці" Белінська відмовляється виконувати указ президента про тестування медиків - ЗМІ

Державна компанія "Укрзалізниця" відмовилася виконувати указ президента Володимира Зеленського про захист медичних працівників. Закупівлю тестів і тестування співробітників в компанії не проводили.

Про це йдеться у відповіді Центру охорони здоров'я "Укрзалізниці" на запит "Обозревателя".

Видання пише про повний зрив ПЛР-тестування у відомчих лікарнях УЗ. Співробітники цих лікарень заявили: нещодавно призначений керівник Центру громадського здоров'я УЗ Наталя Белінська, коли вони зверталися до неї з питанням про виконання компанією обіцянки президента про захист медиків, відповідала, що вони повинні купувати тести за власні кошти.

Сама Белінська підтвердила - "обладнання та витратні матеріали для проведення ПЛР-тестування у відомчих лікарнях товариства не закуповувалися".

Як стало відомо ЗМІ, укладення договорів з переможцями тендерів для ЦОЗ блокується на рівні керівництва Центру та відбувається після проведення Белінською особистих зустрічей з представниками компаній-переможців.

"Це може свідчити про наявність корупційної складової", - йдеться в статті.

Раніше президент Зеленський підписав прийнятий Верховною Радою закон про посилення захисту медиків, в якому, серед іншого, йдеться про своєчасне тестування медиків. Після того, як ЦОЗ УЗ саботував вимоги закону, Об'єднана профспілка залізничних лікарень попросив у Зеленського допомоги і захисту. У зареєстрованій на сайті президента петиції медики розповіли про катастрофічну ситуацію з проведенням закупівель для відомчих лікарень УЗ, повним зривом анонсованої державою програми захисту медиків від коронавірусу і організації ПЛР-тестування, а також попросили не допустити можливого продажу за безцінь лікарень УЗ. За даними медиків, такі плани може виношувати керівник ЦОЗ УЗ Наталя Белінська, яка, як випливає з петиції, перешкоджає нормальній роботі медиків на залізниці.