RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

На Прикарпатті постраждалі від повеней підняли скандал через "щедрі" компенсації: відео

На Прикарпатті у місті Галичі, де під час стихії у воді опинилися майже 600 обійсть, розгорівся скандал із виплатою компенсацій постраждалим в результаті повені.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

Люди заявили, що грошова компенсація постраждалим розподіляється несправедливо, бо лише близько сотні будинків міськрада визнала такими, що потребують компенсації.

Пошкоджені оселі розділили на три категорії. За геть зруйновані - 300 тисяч гривень відшкодувань. На ті, що потребують капітального ремонту - виділять 50 тисяч. І по 20 тисяч - за пошкоджені помешкання - більшість осель віднесли саме до цієї категорії.

Люди кажуть, що цього дуже мало, адже в багатьох будинках треба повністю відновлювати стіни та підлогу. Потерпілі вимагають, щоб їхні оселі обстежили повторно.

"На 20 тисяч відшкодування - це хіба двері вхідні поставити, які у нас дуються. Підлогу, щоб найдешевшою плиткою застелити - 18 тисяч", - каже мешканка Галича Альона Чемеринська.

"Депутат не може визначити, чи цей будинок потребує капремонту чи поточного. Має бути спеціаліст. В адміністраціях є в штаті люди, які б могли це кваліфіковано розписати. Ще 26 числа ми просили надати, але відповіді досі немає", - каже секретар міської ради Олег Скриник.

Як повідомляв "Апостроф", раніше жителі постраждалих населених пунктів Чернівецької області з жахом розповіли, як в області почалася повінь.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: