RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Європі загрожує спалах безробіття через коронавірус - Bloomberg

На думку дослідників Європейського центрального банку, рівень безробіття, ймовірно, збільшиться в кінці цього року, адже збитки, завдані європейським робочим місцям, через вірусні блокування, можуть бути лише тимчасово призупиненими.

Про це повідомляє Bloomberg.

Програми Furlough дозволили зберегти мільйони на заробітну плату, що дозволило таким країнам, як Німеччина, Франція або Іспанія, уникнути масового стрибка безробіття, який стався в США з початку пандемії. Але мляве відновлення означає, що деякі компанії не зможуть дозволити собі повернути всіх працівників.

Центральні банки продовжують підкреслювати, що ринок праці є основним ризиком, і тому багато урядів намагалися продовжити програми, що забезпечують максимальний захист робочих місць.

"Слід очікувати, що не всі працівники, які працюють за короткостроковими схемами і тимчасово звільнені, зможуть повернутися на свої колишні робочі місця, - відзначають економісти в бюлетені, - як наслідок, в короткостроковій перспективі очікується подальше зростання безробіття в зоні євро".

Аналіз ЄЦБ, який використовує дані п'яти найбільших економік регіону, показує, що сектор споживчих товарів, виробництва, відпочинку і туризму постраждав найбільше з тих пір, як на початку цього року вибухнула криза.

Важливо також зазначити, що публікації на веб-сайті про роботу дійсно продовжують сигналізувати про те, що попит на робочу силу залишається слабким.

"Якщо відгук про тимчасове безробіття відбудеться не в повній мірі, стрибок рівня поділу робочих місць може привести до подальшого погіршення умов на ринку праці", - вважають дослідники ЄЦБ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що вже ні для кого не секрет, що процес зараження коронавірусом SARS-CoV-2 може мати загальну симптоматику з різними захворюваннями, серед яких грип або гостра респіраторна вірусна інфекція (ГРВІ). Але при цьому про коронавірусні інфекції в організмі може свідчити і діарея.