RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Вчені підрахували шанси заразитися коронавірусом в літаку

Вчені з'ясовували, наскільки великі шанси заразитися коронавірусом на борту літака.

Про це пише CNN з посиланням на дослідження в медичному журналі JAMA Network Open.

Деякі медики вказують на дуже малу кількість випадків передачі COVID-19 в літаку. Страх перед польотом під час пандемії різко скоротив глобальне повітряне сполучення, яке також було обмежено через закриття кордонів. Якщо нові наукові твердження підтвердяться, передбачуваний підвищений ризик посадки в літак може бути необгрунтованим.

І хоча в останні місяці, безумовно, були випадки, коли інфіковані пасажири передавали вірус екіпажу літака або попутникам, показники передачі низькі.

У медичному журналі пишуть, що недавно виявили докази можливого поширення коронавірусу під час чотирьохгодинного польоту з Тель-Авіва у Франкфурт в березні.

Одним з пояснень явно низького рівня ризику є те, що повітря в салонах сучасних літаків замінюється свіжим повітрям кожні дві-три хвилини, і більшість літаків оснащено повітряними фільтрами, призначеними для уловлювання 99,99% часток.

Тим часом, були впроваджені різні нові протоколи, наприклад, закрите обличчя, як для пасажирів, так і для екіпажу, що є обов'язковим для більшості авіакомпаній, температурний контроль, а також більш інтенсивне прибирання салону і обмеження руху в салоні під час польоту.

Арнольд Барнетт, професор статистики Школи менеджменту Sloan при Массачусетському технологічному інституті, спробував кількісно оцінити шанси заразитися вірусом під час короткого польоту в недавньому дослідженні, в якому розглядалися переваги політики порожніх середніх місць.

За його висновками, заснованим на близькомагістральних рейсах в США на літаках з трьома кріслами по обидва боки від проходу, таких як Airbus 320 і Boeing 737 - і за умови, що всі носять маски - ризик зараження вірусом на повний політ тільки 1 з 4300. Ці шанси впадуть до 1 з 7700 якщо середнє місце буде вакантним.

Як писав "Апостроф", згідно найгіршого сценарію щодо пандемії від коронавірусу в Україні можуть померти 7 тисяч осіб.